Осумњичени за напад на Београђане у Сарајеву пуштени на слободу

Г.С.
Осумњичени за напад на Београђане у Сарајеву пуштени на слободу

САРАЈЕВО - Општински суд у Сарајеву укинуо је притвор седморици оптужених за напад на родитеље младих фудбалера из Београда на међународном фудбалском турниру на Илиџи половином јануара, те им изрекао мјере забране, потврдили су адвокати неких од нападача, Дамир Беглеровић и Изет Баждаревић.

Нападачима су изречене мјере забране које обухватају састајање са другим осумњиченима, међусобну комуникацију телефоном и писаним путем, као и забрану приласка на 100 метара, преносе федерални медији.

Једна особа из Београда повријеђена је ножем, када је нападнута група родитеља младих фудбалера Фудбалског клуба "Звездара" из Београда који су учествовали на међународном турниру.

Након напада у хотелу "Хилс" на Илиџи 14. јануара ухапшени су Харис Демир, Елдар Балтић, Алдин Тахировић, Енсар Хоџић, Белмин Омерагић, Армин Хаџић, Елдар Бешић, Бењамин Хасановић, Мерсид Подруг и Седин Кукић, а на терет им је стављено кривично дјело насилничко понашање.

На слободу су тада одмах пуштени Бењамин Хасановић, Мерсид Подруг и Седин Кукић, док је осталима био одређен једномјесечни притвор.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана