Осам ухапшених у акцији "Аргентина" предато Тужилаштву

Срна
Осам ухапшених у акцији "Аргентина" предато Тужилаштву

БАЊАЛУКА - Полицијски службеници Управе за организовани и тешки криминалитет Министарства унутрашњих послова (МУП) Републике Српске предали су данас Тужилаштву БиХ осам лица, која су лишена слободе у оперативној акцији кодног назива "Аргентина", уз извјештај о учињеном кривичном дјелу неовлаштени промет опојним дрогама.

У акцији, која је реализована јуче уз подршку припадника МУП-а Унско-санског кантона, слободе су лишени: Д.Ј. и А.М. из Приједора, С.К. и А.Р. из Аустрије, А.К. из Косова, М.Б. из Кључа, те С.Д. и Д.Г. из Бањалуке, саопштено је из МУП-а Републике Српске.

Лица се сумњиче да су наведна кривична дјела извршила у периоду од априла до јуна ове годие.

Полицијски службеници МУП-а Српске, у сарадњи са полицијским службеницима МУП-а Унско-санског кантона, извршили су претресе на више локација и том приликом пронађена је одређена количина опојне дроге кокаин, као и други предмети који ће послужити у даљој истрази, наводи се у саопштењу.

Како " Глас Српске" незванично сазнаје, Дејан Јаћимовић је организовао групу која је на подручју ЕУ, ради даље продаје, куповала и неовлаштено вршила међународни пренос кокаина. Како незванично сазнајемо, припадници групе Сарах Краснић и Анил Памадани (Аустрија), Ахмет Бурнику (КиМ), Адмир Марковић, Мухамед Бајрић (БиХ), су у договору са Јаћимовићем преузимали кокаин на подручју Аустрије и Хрватске, а потом дрогу преносили преко границе до Јаћимовића.

Јаћимовић је кокаин држао и продавао, све до јуче када је ухапшен на подручју Бихаћа.

Глас незванично сазнаје да је Јаћимовић јуче предао дрогу ради даље продаје, Николи Гауку и Синиши Драгичевићу, који су након преузимања дроге ухапшени, а приликом претреса код њих је пронађена дрога коју су преузели од Јаћимовића.

Након хапшења извршен је претрес куће коју су Јаћимовић и његова супруга Сарах Краснић унајмили, а приликом претреса пронађени су трагови кориштења кокаина, дигитална вага за прецизно мјерење, као и други предмети који могу послужити као доказ у даљем кривичном поступку.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана