Окривљеном за силовање кћерке повећана казна са девет на 16 година затвора

Tанјуг
Foto: Илустрација

НИШ - Усвајањем жалбе Вишег јавног тужилаштва у Нишу, Апелациони суд у том граду је преиначио првостепену пресуду којом је Б.М. због силовања кћерке био осуђен на казну затвора од девет година и два мјесеца и правоснажно га осудио на казну затвора од 16 година.

Апелациони суд у Нишу је усвајањем жалбе Б.М. за кривично дјело насиље у породици утврдио казну затвора од годину и по дана, док му је за продужено кривично дјело силовање утврдио казну затвора од 15 година и правоснажно га осудио на јединствену казну затвора од 16 година, саопштено је из Вишег јавног тужилаштва у Нишу. 

Првостепеном пресудом Б.М. је за кривично дјело насиље у породици осуђен на казну затвора од шест мјесеци, а за продужено кривично дјело силовање на девет година, па је осуђен на јединствену казну затвора од девет година и два мјесеца. Медији су наводили да је његова кћерка родила дијете и да је ДНК тестом утврђено да је он отац тог дјетета. 

Окривљени је на суђењу негирао извршење кривичног дјела. Суђење је било затворено за јавност због заштите интереса малољетне оштећене. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана