Организатор бруталног премлаћивања миграната на слободи: Нови детаљи о томе ко је кога тукао и због чега

Ослобођење
Foto: Screenshot

Гверићима је неколико пута одузиман аутомобил због тога што су покушали кријумчарити мигранте. Сумња се да је, управо, због нерашчишћених послова око кријумчарења дошло до првобитног сукоба између Гверића и групе миграната која је живјела у напуштеном објекту у близини њихове куће

Поступајући тужилац Кантоналног тужилаштва Бихаћ наредило је да се организатор напада и злостављања миграната одмах пусти на слободу, сазнаје Истрага.ба.

Припадници МУП-а УСК-а су иденфиковали једног од укупно девет особа које су, у знак "одмазде", тешко претукли тројицу миграната у Бихаћу, а своју акцију су снимали и објавили на Фејсбуку.

- Све радимо у сарадњи са МУП-ом УСК-а. Једна особа је била приведена и дежурни тужилац није наредио задржавање. Та особа је признала напад и сви докази су обезбијеђени тако да није било основа за притвор. Тренутно се врши вјештачење тјелесних повреда које су задобили мигранти, казала је главна кантонална тужитељица у Бихаћу Фадила Амиџић.

Истрага.ба је објавила да је организатор овог напада био Мирхад Гверић, познати насилник из Бихаћа који је више пута процесуиран због разних кривичних дјела, али и повезаности са кријумчарењем миграната.

- Бравоо Бихаћ. Освета је пала за нашег Алвира Гверића којег је прекјучер ова група миграната претукла, наведено је у опису снимка који је у сриједу ујутро објављен на Фејсбуку.

Алвир Гверић је брат Мирхада Гверића. Он је пријавио да га је иста група миграната претукла ноћ раније, око 2 сата ујутро. Свједочио је да познаје те мигранте и да му се, баш те ноћи, у близини њиховог смјештаја "покварио аутомобил". Након тога су га, свједочио је даље, напали мигранти и отели му телефон. У наставку свог свједочења, Алвир Гверић је, пак, рекао да је у болници имао телефон.

Према информацијама Истраге, Гверићима је неколико пута одузиман аутомобил због тога што су покушали кријумчарити мигранте. Сумња се да је, управо, због нерашчићених послова око кријумчарења дошло до првобитног сукоба између Гверића и групе миграната која је живјела у напуштеном објекту у близини њихове куће. Оно што је интересантно, Алвир Гверић је, у ноћи када је повријеђен, самоиницијативно напустио болницу прије него је пристигла полицијска патрола.

Његов брат Мирхад Гверић признао је у полицији да је заједно са рођацима организирао напад на мигранте у знак одмазде на свог брата.

- Било је што је било. Ми смо се са њима потукли. Око 20 мјештана је било около. И сви су били около и тукли су се, свједочио је Мирхад Гверић.

Извори Истраге, пак, тврде да су Мирхад Гверић и његови пријатељи, након што су претукли и злостављали мигранте, једног од њих стрпали у аутомобил и одвезли га до Гверићеве куће како би Алвир Гверић процијенио да ли је претучен "прави мигрант".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана