Оптужница због незаконитог посједовања велике количине наоружања

Срна
Оптужница због незаконитог посједовања велике количине наоружања

ИСТОЧНО САРАЈЕВО - Окружно јавно тужилаштво у Источном Сарајеву је подигло оптужницу против Драженка Јовановића због кривичног дјела недозвољена производња и промет оружја или експлозивних материја.

Јовановићу се ставља на терет да је 15. септембра 2020. године у мјесту Ново Село у општини Соколац код себе неовлаштено држао ручне бомбе које је, по доласку полиције, одбацио од себе.

И у породичној кући на Сокоцу Јовановић је неовлаштено држао ватрено оружје, муницију и експлозивне материје, и то полуаутоматске пушке, војну пушку, ручне бомбе, упаљач од ручне бомбе, те метке. Окружно јавно тужилаштво подигло је оптужницу против Амине Годињак због кривичног дјела омогућавање уживања опојних дрога.

Њој се ставља на терет да је 27. августа 2019. године у изнајмљеном стану у Улици Хиландарска, општина Источно Ново Сарајево, омогућила лицима чији су иницијали лицима Б.Е, М.Д. и Ч.А. да уживају опојну дрогу. Оптужница је подигнута и против Предрага Гавриловића због кривичног дјела крађа енергије.

Гавриловића оптужница терети да је у неутврђеном временском период до 28. новембра 2021. године на подручју општине Пале, у мјесту Јахорина, прикључио електромрежу стамбеног контејнера на електроенергетску мрежу ЗП "Електродистрибуција" АД Пале, без издате сагласности и закљученог уговора, чиме је ово предузеће оштетио за 2.342 КМ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана