Оптужница због држања експлозива у хидранту у стубишту зграде код Новог Града

Срна
Оптужница због држања експлозива у хидранту у стубишту зграде код Новог Града

ПРИЈЕДОР - Окружно јавно тужилаштво Приједор подигло је оптужницу против лица чији су иницијали Н.Ч. због тешке крађа и држања бомбе и пластичног експлозива у хидранту за воду у стубишту стамбене зграде у Новом Граду.

У оптужници се наводи да је осумњичени након претходног договора са НН лицем из Бањалуке одвео то лице у Црну Ријеку код Новог Града, показао му кућу у власништву В.С. и обавијестио га да је у власништву људи који живе и раде у иностранству и да се у њој нико не налази, због чега сматра да у кући има новца и других драгоцјености.

Како се наводи, потом је обавијестио лице из Бањалуке када је погодан моменат да се у кућу провали и показао му пут како да напусти Црну Ријеку и којим путем да најлакше дође до Приједора.

То лице је у новогодишњој ноћи 2018. године у период од 20.00 до 2.20 часова провалило у кућу и однијело око 30.000 КМ и златни и сребрни накит вриједан око 3.000 КМ.

Након тога је дио украденог накита и 2.000 КМ оставио код саобраћајног знака "стоп" поред магистралног пута Приједор - Нови Град, гдје је их је Н.Ч. преузео по претходном договору.

Он је новац потрошио, а накит ставио у хидрант за воду у стубишту стамбене зграде у Новом Граду, гдје је неовлаштено држао једну ручну бомбу и пластични експлозив.

Оптужница против овог лица подигнута је због кривичних дјела тешка крађа и недозвољена производња и промет оружја или експлозивних материја.

У саопштењу се истиче да је Кривичним закоником Републике Српске прописана казна затвора од шест мјесеци до пет година за неовлаштено држање експлозивне материје, а казна затвора од двије до 10 година за починиоца тешке крађе у којој вриједност украдене ствари прелази износ од 10.000 КМ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана