Оптужница за породично насиље у Новом Травнику: Укућанима пријетио да ће их сјећи на комаде

Небојша Томашевић
Оптужница за породично насиље у Новом Травнику: Укућанима пријетио да ће их сјећи на комаде

НОВИ ТРАВНИК - Мушкарац Б. В. (32) из Новог Травника оптужен је за насиље у породици јер је злостављао родитеље којима је пријетио да ће их резати ноктарицом комадић по комадић и згазити као мраве. Осим тога психички је малтретирао и злостављао снаху и брата са којима живи у заједничком домаћинству.

 

Оптужницу против њега подигло је Тужилаштво Средњобосанског кантона, а потврдио Кантонални суд у Новом Травнику. Тужилаштво терети  Б. В. да је 6. децембра прошле године у породичној кући злостављао мајку и снаху, говорећи им да су курве.

Брата је вријеђао рекавши му да његов син није његов. Тиме је, како се наводи у оптужници, угрозио мир и психичко здравље чланова своје породице са којима живи у заједничком домаћинству. 

Додаје се да је четири дана послије првог случаја злостављања у вечерњим часовима мајци говорио да она штити курву снаху. Како се наводи, када му је мајка рекла да изађе из куће кренуо је према њој у намјери да је удари у чему га је спријечио отац.

- Потом је у јануару ове године мајци псовао “балијску мајку”, говорио јој да је “дијете пса и неког Израила” што је наводно прочитао у Курану, при чему ју је ухватио руком за раме и јако стиснуо. Затим се њој и оцу обратио ријечима, “Ноктарицом ћу вам резати комадић по комадић меса и згазићу вас ко мраве”. На укућане је поново викао и галамио у марту ове године око 17 сати.

- Кољи Турке, кољи балије, нема горе погани од Бошњака - стоји у оптужници. 

Додаје се да му је мајка тада рекла да се обрати психијатру, а он јој је псовао мајку балијску.

- Теби треба психијатар ти се обрати - изјавио је оптужени.

Затим, када је његов отац ушао у кухињу и рекао му докле ће ово трајати, још једном јој нешто ружно реци, оптужени му је одговорио, “Дебилу један не знаш с ким живиш”, након чега је изашао испред куће и мајци се обратио ријечима, “Направила си од мог бабе дебила, трошиш му паре...” - наводи се у оптужници.

Закон

Осумњиченом Б. В. пријети жестока казна за дјела за која је осумњичен. Према Кривичним законом Федерације БиХ прописна је новчана или казна затвора до три године за онога ко насиљем, дрским или безобзирним понашањем угрожава мир или психичко здравље члана породице с којим живи у заједничком домаћинству.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана