Оптужница против предузећа "Хета" Тешањ и директора због неплаћања пореза

СРНА
Оптужница против предузећа "Хета" Тешањ и директора због неплаћања пореза

САРАЈЕВО - Тужилаштво БиХ подигло је оптужницу против Елвире Бајрамовић /53/ и предузећа "Хета" Тешањ, чији је она директор, због неплаћања пореза у износу од 75.591 КМ.

Оптужена Елвира Бајрамовић, која је директор и овлаштена особа за поступање у предузећу "Хета" Тешањ и власник Агенције "Елба" Високо, терети се да је избјегавала плаћање ПДВ-а и спречавала органе Управе за индиректно опорезивање да изврше принудну наплату 75.591 КМ пореских дуговања, саопштено је из Тужилаштва БиХ.

Бајрамовићева је новчана потраживања која је предузеће "Хета" имало од других правних особа у износу већем од милион КМ, фиктивним уговорима преусмјеравала на рачуне предузећа "Елба" Високо, како потраживања не би била уплаћена на рачуне подузећа "Хета" одакле би могла бити принудно наплаћена од пореских органа БиХ.

Након тога оптужена је путем фиктивних цесија између двије правне особе, затварала потраживања и подизала новац, који би на тај начин остао недоступан пореским органима за наплату дуговања.

У оптужници се наводи да је оптужена на тај начин пренијела, односно исплатила на своје рачуне износе од укупно 451.920 КМ, а како би онемогућила извршење принудне наплате пореског дуга у износу од 75.591 КМ.

Оптужена Бајрамовић и фирма "Хета" се терете за кривично дјело неплаћање пореза.

Оптужница је прослијеђена на потврђивање Суду БиХ. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана