Оптужница против Јеленка Копрановића: Полицајцу опсовао мајку и дјецу па га ударио

Небојша Томашевић
Оптужница против Јеленка Копрановића: Полицајцу опсовао мајку и дјецу па га ударио

БАЊАЛУКА -  Јеленко Копрановић (51) из Бањалуке оптужен је да је полицајца Д.Р. ударио песницом те  му пријећи рекао "Ј...м ли ти мајку и дјецу избјегличку, запамтићеш ме“.

Оптужницу, које га терети за кривично дјело спречавање службеног лица у вршењу службене радње, против њега је подигло бањалучко Окружно тужилаштво и потврдио Основни суд у Бањалуци.

Према оптужници све се десило 24. децембра прошле године око два часа ујутро испред угоститељског објекта "Круг"  у улици Иве Лоле Рибара у центру Бањалуке.

Како се наводи, Д.Р. је дошао у ту улицу поводом санкционисања непрописно паркираних возила на ужем градском подручју. 

- Када је заједно са другим полицијском службеницима Министарства унутрашњих послова Републике Српске приступио уклањању непрописно паркираног BMW страних регистарских ознака из угоститељског објекта је изашао Јеленко Копрановић који користи возило и дошло је до препирке. Он је тада одбио да поступи по наређењима полицајаца. Oштећени Д. Р. је издао усмено наређење полицијским службеницима да Јеленка Копрановића лише слободе - стоји у оптужници.

Додаје се да је Копрановић након тога у једном моменту песницом ударио Д.Р. и упутио му пријетњу  ријечима: „Ј...м ли ти мајку и дјецу избјегличку, запамтићеш ме“. Наведено је да је оштећени том приликом задобио повреде у виду огуљотине на носу са благим крварењем из носа, те благи оток доње усне.

Копрановић је познат одраније по чињењу кривичних дјела и осуђиван је те је , учешћа у тучама, а у једној је пуцњави рањен. Раније се презивао Сјеница.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана