Оптужница открила нове детаље о убиству и скривању тијела Данке Илић

Блиц
Оптужница открила нове детаље о убиству и скривању тијела Данке Илић

ЗАЈЕЧАР - Оптужница за убиство Данке Илић (2) открила је и до сада непознате детаље - како су се оптужени за смрт дјевојчице ријешили њеног тијела и ко им је помогао у томе.

Као главни осумњичени за сакривање тијела дјевојчице које до данас није нађено јесте Радослав Драгијевић, отац Дејана Драгијевића који се такође налази на оптужници и то за помагање након кривичног дјела и непријављивање кривичног дјела. Радослав је оптужницу дочекао на слободи гдје се налази након што је послије мјесец дана проведених у притвору пуштен.

Како “Блиц” сазнаје, у оптужници за убиство Данке Илић наводи се да је Радослав Драгијевић знао да је Срђан Јанковић са његовим сином Дејаном убио дјевојчицу. Према документу тужилаштва наводи се да је Дејан Драгијевић 28. марта - 2 дана пошто је Данка нестала са депоније гдје је оставио њено тијело 26. марта узео тијело и довезао га у двориште породичне куће у селу Злот.

Тамо је, наводи се у оптужници саопштио оцу Радославу и сада покојном брату Далибору да је убио Данку и да су њено тијело бацили на депонију.

Тада су, како се сумња, Дејан и његов брат Далибор превезли тијело дјевојчице у напуштену кућу на новом злотском путу.

Како стоји у оптужници, сумња се да је неутврђеног дана од 4. до 6. априла прикривањем трагова кривичног дјела Радослав Драгијевић пружио помоћ у злочину тако што је када су Дејан Драгијевић и Срђан Јанковић ухапшени, а потом приведен и Далибор Драгијевић, премјестио тијело дјевојчице.

- Он је отишао до наведене напуштене куће на Новом злотском путу одакле је узео тијело Данке Илић и сакрио га на непознатом мјесту како га полиција не би пронашла - наводи се у оптужници, а сазнаје “Блиц”.

У оптужници се наводи да је Данка Илић убијена 26. марта око 13.53 сати у Бањском пољу.

- Они су у повратку са радног задатка, док су се кретали службеним возилом којим је управљао Срђан Јанковић, а Дејан Драгијевић био на мјесту сувозача ударили дјевојчицу Данку Илић усљед чега је она пала са десне стране возила, наспрам задњег десног точка, што је уочио Драгијевић и о томе обавухестио Јанковића - наводи се у оптужници.

Како је даље утврђено, они су се тада договорили да уклоне тијело дјевојчице, али и да уколико је жива је убију и тијело сакрију како не би били откривени и кривично гоњени због кривичног дјела тешко дјело против безбједности саобраћаја.

- Драгијевић је изашао из возила и подигао Данку са земље, ставио у задњи део возила. Када је уочио да Данка даје знакове живота он ју је угушио рукама - утврдило је Више јавно тужилаштво у Зајечару.

Тијело дјевојчице до данас није пронађено.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана