Оптуженог за убиство у Црној Гори у Српској терете и за фалсификовање

Н. Т.
Оптуженог за убиство у Црној Гори у Српској терете и за фалсификовање

ИСТОЧНО САРАЈЕВО - Никола Ивовић (33) из Котора, коме се у Црној Гори суди за убиство Стефана Шаровића, оптужен је у Републици Српској за фалсификовање исправа, односно посједовања лажне личне карте и возачке дозволе.

Оптужницу против њега подигло је Окружно јавно тужилаштво у Источном Сарајеву, а потврдио Основни суд у Сокоцу. На терет му је стављено кривично дјело фалсификовање исправе.

Ивовићу се ставља на терет да је у неутврђеном периоду прибавио лажне документе, издате од надлежног органа Словеније на име Тео Бурнич, у намјери да их употреби као праве. Како стоји у оптужници наведена  лична карта издата је 7. априла 2017. године са роком важења до 7. априла 2027. године, а возачка 21. јула 2017. са роком важења до 21. јула 2027. године. Како стоји у оптужници, Ивовић је био  свјестан да се ради о лажним исправама јер наведене лична карта и возачка дозвола никад нису издате од стране надлежних органа Републике Словеније, а прибавио их је у намјери да исте употријеби као праве.

Та документ код Ивовића су пронашли истражиоци Управе за организовани и тешки криминалитет Министарства унутрашњих послова Републике  Српске 18. јула 2020. године када су га ухапсили у Палама на основу потјернице Интерпола Подгорица, расписане управо због Шаровићевог убиства. Иначе, Ивовић је 6. августа 2020. године изручен Црној Гори тако да је оптужница против њега подигнута након што је он постао недоступан истражним органима БиХ.

Државно тужилаштво Црне Горе у Подгорици терети Ивовића за убиство Шаровића које је починио заједно са Душаном Шиљем (25). Наводи се да су њих двојица на  на подмукао начин убили  Шаровића 6. јуна 2019. године код виле ”Акација” у Ђеновићима, када је у њега испаљено шест метака.

Ивовић, заједно са Шиљем, налазио у истражном затвору у ”Спужу” у Подгорици до 6. новембра ове године. Тај дан притвор им је укинут, јер је протекло три године од подизања оптужнице, а да пресуда за убиство Шаровића није донесена. Обојица су пуштени да се бране са слободе, што је изазвало јавно негодовање породице Шаровић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана