Оптуженима у акцији "Транспортер" 25 годинa и 10 мјесеци затвора

Ј. Са.
Оптуженима у акцији "Транспортер" 25 годинa и 10 мјесеци затвора

БИХАЋ - Кантонални суд у Бихаћу неправоснажно је осудио шест оптужених у предмету "Транспортер" на 25 година и 10 мјесеци затвора због организованог криминала у вези са прометом опојних дрога.

Асмир Огрешевић осуђен је на јединствену казну затвора од пет година и 10 мјесеци, Мујо Огрешевић на пет година и четири мјесеца, Елдин Прошић на три године и осам мјесеци, Данис Прошић на двије године и четири мјесеца, Санел Совић на четири године и 10 мјесеци, а Аднан Кличић на три године и 10 мјесеци робије.

Истом пресудом су према овим лицима изречене мјере сигурности и то одузимање предмета употријебљених у кривичним дјелима, те им је одузета имовинска корист прибављена кривичним дјелима у виду новца, те возила. Такође им је продужена мјера притвора послије изрицања првостепене пресуде, а који може трајати најдуже девет мјесеци.

Оптужницу у овом предмету подигло је Кантонално тужилаштво Унско-санског кантона у јануару ове године због сумње да су Огрешевићи, Прошићи, Совић и Кличић кривична дјела починили од почетка 2021. до јула исте године на подручју Цазина и на другим локацијама на подручју Унско-санског кантона.

Пресуда није правоснажна и странке имају право жалбе Врховном суду ФБиХ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана