Суђење окончано, оптужени Мирјанић ступио у штрајк глађу

Небојша Томашевић
Суђење окончано, оптужени Мирјанић ступио у штрајк глађу

БАЊАЛУКА – Дарио Мирјанић звани Бљузга (36) из Бањалуке, који је оптужен за разбојништво почињено у спортској кладионици "Моцарт", ступио је у штрајк глађу јер, како је рекао, „трпи велике болове у притвору, а операција неопходна како би то отклонио заказана му је тек за децембар“.

Предсједник судског вијећа Окружног суда у Бањалуци Благоја Драгосављевић  казао је да је Суд обавијештен да је оптужени у штрајк глађу ступио 2. августа.

Оптужени Мирјанић је рекао да он не једе од 31. јула те да су из КПЗ Бањалука суд обавијестили накнадно.

Он је раније тражио да га пусте из притвора како би отишао на операцију која му је потребна. Сада је опет поновио да не може да трпи болове и чека до децембра операцију. Истакао је да се, ако га пусте из притвора неће бавити никаквим недозвољеним радњама и да само жели да се излијечи.

Мирјанић је и поред тога што штрајкује глађу данас присустовао судском рочишту на којем су одбрана и оптужба изнијели завршне ријечи. Тиме је окончан доказни поступак против њега, а  пресуда ће бити изречена данас.

Тужилац Татјана Нинковић истакла је да сматра да је доказано да је Мирјанић починио оно зашто га терете.

Тврди да на то указују саслушани свједоци као и материјални докази између осталог и видео снимак пљачке. Затражила је да оптужени буиде осуђен по закону и да му се продужи притвор након тога.

Бранилац оптуженог адвокат Слободан Булатовић истакао је да се у овом случају не може радити о разбојништву, већ евентуално о кривичном дјелу самовлашће.

- Свему је претходио инцидент у кладионици због којег је мој брањеник прекршајно санкционисан. Он је након тога са менаџером кладионице договарао да му се надокнади новац за прекршајну казну и то му је обећано - казао је Булатовић.

Додао је да је, након што није добио обећани новац оптужени Мирјанић најавио да ће доћи по „своје паре у суботу“.

- Кладионица је чак због тога појачала обезбјеђење, али нису стигли у објекат прије него је ту дошао мој клијент. Он је од радника којег познаје тражио паре за које мисли да му припадају. Он му је дао коверту коју није ни отварао и гледао. Тако да се у овом случају радио о самовлашћу-рекао је Булатовић.

Истакао је да суд треба да узме у обзир да је оптужени измирио одштетни захтјев кладионице те надокнадио штету.

- Надлежни из кладионице не траже његово кажњавање као ни друге особе. Суд треба имати у виду и да Мирјанић има здравствених проблема те да је и вјештак утврдио да је био у стању смањене урачуњивости до битно, али не и битно - рекао је Булатовић те затражио да Мирјанића пусте из притвора.

Мирјанић је истакао да није планирао ра почини разбојништво и да је само тражио новац који му је менаџер обећао. Истакао је да се каје.

Мирјанића оптужница терети да је 18. фебруара 2023. године опљачкао  кладионицу у бањалучкој улици царице Милице када је од радника Славише П. узео 4.400 КМ.  Како се наводи, у кладионицу је ушао носећи арматурну шипку дужине 75 и ширине 10 центиметара те је запријетио раднику Славиши П. који му је из страха за свој живот извадио из сефа новац и дао, а он је побјегао.

Мирјанић је познат од раније по кривичним дјелима и осуђиван је за убиство, наношење тешких тјелесних повреда и фалсификовање новца.

Осуђен је на осам година затвора крајем 2011,због убиства Весе Медића (24) којег је избо ножем након краће свађе испред кафића "Екселенс" у бањалучком насељу Обилићево.

Хапшен је и 2021. године јер је у бањалучком кафићу "Круг" претукао двије дјевојке за чији стол је прилазио више пута,а  напао их је када су га замолиле да се одмакне од њих.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана