Оптужени за педофилију остаје на слободи уз мјере забране

Небојша Томашевић
Оптужени за педофилију остаје на слободи уз мјере забране

БИЈЕЉИНА - Боксерски тренер из Бијељине Миленко Томић (62), оптужен за сексуално злостављање дјевојчице, остаје на слободи уз мјере забране.

Вијеће Окружног суда у Бијељини одбило је жалбу одбране на рјешење о одређивању мјера забране поменутом.

- Вијеће Окружног суда у Бијељини  је након одржане сједнице донијело рјешење којим се одбија као неоснована жалба браниоца оптуженог Т.М. изјављена против рјешења Окружног суда у Бијељини. Овом одлуком су према оптуженом Т. М. остале на снази све законом предвиђене и изречене мјере забране. Ради се  мјерама забране напуштања адресе становања (боравишта) у мјесту Бијељина као и мјера привременог одузимања путних исправа уз забрану издавања нових путних исправа, као и забрану кориштења личне карте за прелазак границе БиХ, односно мјера забране путовања -саопштено је из Окружног суда у Бијељини.

Додаје се да ће провјеру изречених мјера забране проводити овлаштена службена лица надлежне Полицијска станица  Бијељина, те Агенције за идентификациона документа, евиденцију и размјену података БиХ, Канцеларија Бијељина и органи Граничне службе БиХ о чему су дужни обавјештавати суд.

Томића оптужница терети да је обљубио дјевојчицу од 14 година која је тренирала бокс у његовом клубу.

Оптужница против Томића подигнута је 31. јануара 2022. године, а Окружни суд у Бијељини му је раније био одредио му је притвор до изрицања пресуде, који може трајати најдуже двије године од дана потврђивања оптужнице 1. фебруара 2022. године.  

У овом случају у јануару је одржан и протест због одуговлачења судског  поступка против Томића што је и довело до његовог пуштања из притвора. Главни процес против Томића је одгођен и крајем јануара у Окружном суду у Бијељини због недоласка адвоката одбране.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана