Оптужени за кријумчарење маркиране одјеће преко Дрине и напад на полицајца

Срна
Оптужени за кријумчарење маркиране одјеће преко Дрине и напад на полицајца

САРАЈЕВО - Тужилаштво БиХ подигло је оптужницу против Горана Траиловића и Милоша Поповића којом се терете за кријумчарење робе у вриједности 29.286 КМ и напад на службено лице.

Оптужене терете да су 17. октобра 2018. године, у мјесту Међаши у општини Бијељина, из Србије на територију БиХ прокријумчарили текстилну робу веће вриједности, одјевне предмете разних свјетских познатих брендова, декларисане ознаком произвођача из неколико земаља.

Према наводима оптужнице, оптужени су из Србије чамцем довезли робу преко ријеке Дрине, претоварили је у возило са приколицом, након чега су кренули према породичној кући.

робу, у чему су их открили припадници Јединице граничне полиције Бијељина, саопштено је из Тужилаштва БиХ.

У намјери да избјегну полицијску потјеру, оптужени су почели бјежати са кријумчареном робом и упркос издатој наредби да стану, више пута покушавали спријечити полицијског службеника који их је настојао зауставити, нанијевши му физичке повреде, након чега су побјегли.

Накнадном процјеном коју је извршила Управа за индиректно опорезивање БиХ утврђено је да је ријеч о роби укупне вриједности 29.286 КМ.

Оптужница је прослијеђена на потврђивање Суду БиХ.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана