Оптужени у афери „корона уговори“ признаје кривицу

Капитал
Оптужени у афери „корона уговори“ признаје кривицу

БАЊАЛУКА – Власник Туристичке агенције „Travel for fan“ Саша Марковић који је један од оптужених у предмету „Корона уговори“ понудио је Републичком јавном тужилаштву признање и нагодбу о којој би Окружни суд Бањалука требао да се изјасни 5. јула.

Према тврдњама извора Капитала, Марковићеви адвокати на прагу су споразума са тужилаштвом по коме ће њихов клијент признати одговорност за оно што му се ставља на терет, али детаљи споразума се још увијек строго чувају.

Адвокат Милош Стевановић који заступа Марковића у овом предмету није одговарао на позиве из Капитала, док су адвокати осталих оптужених које су контактирали само кратко рекли да су добили позив за ванредно рочиште у овом предмету.

„Раније су заказана рочишта за 1. и 8. јули, а сада смо добили позив и за ново рочиште које је заказано за 5. јули. На том рочишту се наводно треба разматрати споразум о признању кривице Саше Марковића“, потврдила су двојица адвоката која учествују у овом процесу инсистирајући на анонимности.

Подсјећамо, власник туристичке агенције „Travel for fan” Саша Марковић према оптужници се терети да је првооптуженом бившем директору Института за јавно здравство РС Браниславу Зељковићу од априла 2020. године до марта 2021. године исплатио најмање 250.000 марака.

Осим Зељковића и Марковића, оптужени су и директор фирме “Procontrol” Славко Бојић, затим директор фирме “Promeding”” Драган Дубравац, те бивши директор бањалучке фирме “Синекс лабораторија” Сани Црљић.

Према оптужници, Бранислав Зељковић се терети да је набавком медицинске опреме по вишеструко већим цијенама од набавних које је проводио по претходном договору са другим осумњиченим особама себи прибавио противправну имовинску корист у износу од најмање 335.000 КМ, Саши Марковићу и „Травел фор фун“ 578.780 КМ, Славку Бојићу и “Процонтрол” износ од 241.562,50 КМ и Санију Црљићу и „Синекс лабораторија“ 28.700 КМ.

Суђење у овом предмету почело је у фебруару прошле године, а посљедње рочиште требало је да буде одржано 10. јуна, али је одгођено због недоласка оптужених Славка Бојића и Санија Црљића на суђење.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана