Оптужени тврде да нису криви за убиство младића у Трну

Небојша Томашевић
Оптужени тврде да нису криви за убиство младића у Трну

БАЊАЛУКА - Далибор Чамбер (47), оптужени за убиство Душка Савановића (24), негирао је кривицу на данашњем рочишту у бањалучком Окружном суду.

- Шта да кажем, крив нисам - казао је Чамбер пред судијом за претходни поступак.

Кривицу је негирао и Милан Ђурђевић (43) који је критичне вечери био у друштву са Чамбером, а кога терете за помоћ учиниоцу послије извршења кривичног дјела.

Према оптужници бањалучког Окружног тужилаштва, Савановић је убијен

31. децембра прошле године око 22.30 часова у Трну код Лакташа. У оптужници се наводи да су оптужени су дошли на паркинг пумпе „Нис Петрол“ аутом „мерцедес бенз C  220 CDI“, којим је управљао Ђурђевић.

Након изласка из возила дошло је до свађе и обрачуна између Чамбера с једне те Савановића и Алексе Бабића с друге стране. Савановић и Бабић су на исти паркинг дошли возилом „мерцедес бен GLK 220 CDI“.

Чамбер је током обрачуна и туче извадио пиштољ “црвена застава” калибра девет милиметара, за који не посједује оружни лист и дозволу за ношење, и потом испалио један хитац у правцу возила “супарничког” двојца који је погодио задњи лијеви точак.

- Након што је Бабић сјео у возило заједно са  Савановићем и покушао да напусте лице мјеста, зауставља их Чамбер. Бабић је изашао из возила, а оптужени испаљује један хитац из пиштоља у његовом правцу, погодивши га у лијево стопало. Задобио је  тешку  повреду у виду стријелне ране са преломом кости лијеве пете– стоји у оптужници.

Додаје се да је Бабић  након што је погођен  кренуо да се удаљава, а Чамбер га је пратио. Током тог сукоба Савановић је ударио оптуженог Чамбера усљед чега он пада на леђа у близини апарата за точење горива, те  из тог положаја у његовом правцу испаљује и трећи хитац. Савановић је задобио прострелну рану у предјелу стомака, те је дошло до масивног унутрашњег  искрварења. Након што је превезен возилом Хитне помоћи Лакташи на реанимацију у Ургентни центар УКЦ-а Републике Српске, од посљедица рањавања је преминуо у болници истог дана око поноћи.

Ђурђевић је оптужен да је одвезао Чамбера са мјеста извршења кривичног дјела у непознатом  правцу, а како би му помогао да прикрије пиштољ и друге трагове кривичног дјела.

Савановић је иначе био млади члан навијачке групе “Лешинари” ФК “Борац”, а оптужени Чамбер припадник “Србске части” и од раније је познат полицији по кривичним дјелима.

Сукоб је снимљен безбједносном камером.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана