Оптужени споразумно признали да су организовано кријумчарили мигранте

Срна
Foto: гс

САРАЈЕВО- Хасиб Мехић и Сенаил Мискић потпуно су споразумно признали кривицу за кривична дјела организовање групе за извршење кривичног дјела кријумчарење миграната, саопштено је из Суда БиХ.

Суд је Мехића осудио на затвор од годину и два мјесеца, новчану казну од 8.000 КМ, те одузимање незаконите имовинске користи од 1.450 КМ насталу кривичним дјелом обухваћеним оптужницом. Мискићу је изречена казна затвора од годину и 11 мјесеци, која неће бити извршена ако оптужени током пет година не почини ново кривично дјело, те новчана казна од 450 КМ.

Они су оптужени да су, дјелујући као организована група са јасно подијељеним улогама и задацима, ради остваривања незаконите имовинске користи, вршили транспорт и кријумчарење илегалних миграната, који нису испуњавали услове за законит улазак и боравак у БиХ, са подручја БиХ, углавном Унско-санског кантона, према Хрватској и ЕУ.

Споразумним признањем оптужени се одричу права на суђење и права на жалбу на пресуду коју им, на основу споразума, изрекне Суд БиХ. Суд БиХ је, након разматрања, прихватио споразумна признања кривице.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана