Оптужени Синиша Бојић свједочио у Окружном суду: Пуцао сам да заплашим, а не да убијем

Н.Т.
Оптужени Синиша Бојић свједочио у Окружном суду: Пуцао сам да заплашим, а не да убијем

БАЊАЛУКА - Оптужени за покушај двоструког убиства Синиша Бојић (27) из Масловара код Котор Варош потврдио је у бањалучком Окружном суду да је пуцао на Славишу Петрушића, али самио да би га заплашио и да није желио никога да убије.

Бојић је истакао и да се не сјећа да је пуцао на спрат куће на којем живи Петрушићев брат Младен те им се извинио због свега.

Испричао је да је кобног дана ишао до њихове куће да пита Славишу зашто га је ударио током туче испред кафића "Мото" на бензинској пумпи Славуљица у Масловарама.

- Тог дана сам правио задушнице покојном брату и пили смо. Заједно са Дејаном Вучановићем свратио сам на кафић на пумпи. Пришао ми рођак Ђорђе Бојић па смо изашли напоље. Док смо били вани пришао је Славиша и ударио ме. Тада сма га ухватио, а он мене и дошло је до опште туче-рекао је оптужени Бојић и признао да је био љут и хистеричан.

Присјетио се да је сав био крвав и да је отишао у кафану гдје видио да му је око затворено и пукла аркада те се умио. 

- Када сма изашао није никог било. Отишао сам кући код Славише Петрушића да га питам зашто ме ударио и да га испрепадам, а не да га убијем. Нисам ја убица неки па да одам с пушком. Када сам позвонио на врата он је отворио и причали смо четири пет минута и он ми је рекао "хајде будало једна видиш да си пијан" и затворио врата. Не знам шта ми је било, помјерио сам се уназад и пуцао - рекао је Бојић и истакао да је знао  да Славиша није иза врата јер су она од стакла па је прмијетио када је он отишао.

Током суђења Славиша Петрушић га је питао је ли сигуран да га је он баш ударио, нашто је Бојић рекао да јесте јер је он једини био испред њега кад је ударен.

- Нисам ја, ударио те је кољеном Дејан Бојић  када си пао преко мене док смо се гурали-рекао је Славиша.

Оптужени Бојић му је тад одговорио "Свака част, то поштујем", те је истакао да сада вјерује Славиши те поновио да није хтио да га убије никога.

Чланове судског вијећа је интересовало зашто је Бојић пуцао на врата куће Петрушића ако му је била намјера да само заплаши Славишу, а Бојић је рекао: "Откуд знам, буквално будала, па ето"!

Оптужени је на крају поновио да се не сјећа свега нити како је отишао до куће Петрушића. Истакао је да му је спорна пушка остала од покојног брата који је умро, те да је кобне вечери била у гепеку аутомобила.

Тужилаштво је у овом предмету завршило изовђење доказа, а бранилац оптуженог Бојића, адвокат  Марко Микеш тражио је ново психијатријско и балистичко вјештачење што је Суд одбио.

Оптужница  Бојића терети да је је браћу Славишу и Младена Петрушић покушао да убије 6. марта око 21.30 часова након што се посвађао са Славишом код кафића "Мото" у Масловрама. Након туче отишао је те се с пушком вратио до куће Петрушића. Покуцао је наврата, а када му је Славиша отворио на њега је запуцао и на срећу промашио га. Тада је Младен изашао на балкон и питао Бојића, "шта то радиш човјече", а он је запуцао и на њега, али га није погодио јер се он бацио на под.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана