Оптужена три лица која су преваром покушала да се домогну насљедства

GS
Оптужена три лица која су преваром покушала да се домогну насљедства

БЕОГРАД- Након завршеног истражног поступка, јавни тужилац Трећег основног јавног тужилаштва у Београду данас је подигао оптужницу против окривљених Д.Ж. (37), А. Л. (47) и Д. Н. (47) због постојања оправдане сумње да су извршили кривично дјело преваре у покушају да се фалсификовањем домогну насљедства.

Тужилаштво наводи да је најприје Д.Ж. сазнао да је власница стана у Улици Омладинских бригада преминула дана 19. јуна 2014. године и о тој чињеници обавестио А.Л, који је потом ангажовао Н.Д. (према коме је поступак правоснажно окончан), да направи лажну документацију о правном следу и основу стицања права својине на стану.
    
А.Л. је дао Н.Д. личне податке окривљеног Д.Н, како би био сачињен лажан уговор о откупу стана у друштвеној својини и лажан уговор о купопродаји непокретности који је наводно закључен дана 11. октобра 2006. године између преминуле власнице стана и окривљеног Д.Н.
    
Он је 11. маја 2018. године искористио предметну лажну документацију и поднио захтјев за упис права својине Републичком геодетском заводу (РГЗ), Служби за катастар непокретности Нови Београд, заједно са лажном документацијом.
    
Тако је довео у заблуду овлашћено лице у РГЗ-у и навео га да донесе рјешење од 17. маја 2018. године, којим се дозвољава окривљеном Д.Н. упис права својине на предметној непокретности, наносећи на тај начин штету Републици Србији у висини вриједности предметне непокретности - у износу од 10.74 милиона динара, будући да преминула није имала насљеднике.
    
Јавни тужилац је предложио суду да окривљене огласи кривим за извршење кривичног дјела које им се ставља на терет, а за које је запрећена казна затвора у трајању од две до 10 година и новчана казна

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана