Оптужена да је малољетницу ударила аутом и није јој пружила помоћ

ГС
Оптужена да је малољетницу ударила аутом и није јој пружила помоћ

ПРИЈЕДОР – Окружно јавно тужилаштво оптужило је М.Т. да је пијана аутом ударила малољетницу, те да је побјегла са лица мјеста саобраћајне незгоде и да повријеђеној није пружила помоћ.

Саобраћајна незгода догодила се 13. септембра 2020. године у 20.20 часова на некатегорисаном путу Н15 Обилазница Пејићи у Гаћанима код Приједора.

Она је том приликом, како стоји у оптужници, возила дачиу логан под дејством алкохола и да је том приликом имала 2,42 г/кг промила алкохола.

"То представља стадиј тешког пијанства у којем је као возач била апсолутно неспособна да управља возилом, због чега није обратила пажњу на пјешака, малољетницу која се кретала коловозом у истом смјеру и истом саобраћајном траком, леђима окренута њеном возилу", додаје се у оптужници.

Како се даље наводи могла је да избјегне и да возилом не удари малољетницу, међутим то није урадила. Такође, кретала се неприлагођеном брзином од 58 км/х, а била је и ноћ па је видљивост и прегледност била смањена.

"Прилагођена брзина за безбједно заустављање возила форсираним кочењем пред сваком препреком износила је до 47 км/х, а форсираним кочењем није могла зауставити ауто и ударила је пјешака", додаје се у оптужници.

Због удара малољетницу набацује на аутомобил и након тога је одбацује према банкини и она пада на тло. Малољетница је задобила бројне повреде које су окарактерисане као тешке.

"Након удара возило није зауставила и није пружила помоћ повријеђеном пјешаку, већ је побјегла са лица мјеста и оштећену оставила без помоћи, да би се на лице мјеста вратила у 21.40 часова", истиче се у оптужници и додаје да је и на возилу настала материјална штета.

"Као учесник у саобраћају на путевима, није се придржавала саобраћајних прописа и тиме је угрозила јавни саобраћај и довела у опасност живот људи, усљед чега је код другог наступила тешка тјелесна повреда. Била је и под утицајем алкохола више од

1,50 г/кг алкохола у крви и као возач оставила без помоћи лице које је тим превозним средством повријеђено па је тиме учинила кривично дјело угрожавање јавног саобраћаја у стицају са кривичним дјелом непружање помоћи лицу повријеђеном у саобраћајној несрећи", закључује се у оптужници.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана