Оптужен због пријетњи тужиоцу: Острога ми одох по пушку, убићу га

ГС
Оптужен због пријетњи тужиоцу: Острога ми одох по пушку, убићу га

БАЊАЛУКА - Зоран Јокановић из Требиња оптужен је да је пријетио да ће узети пушку и убити тужиоца Окружног јавног тужилаштва у Требињу ријечима: "Одох кући по пушку, убићу М.П. Острога ми, одох по пушку, убићу га“.

Против њега је подигло Републичко јавно тужилаштво, Посебно одјељење за сузбијање корупције, организованог и најтежих облика привредног криминала која га терети за кривично дјело напад на судију и јавног тужиоца, а потврдио је Судија за претходно саслушање Окружног суда у Бањалуци.

Према наводима оптужнице,  он је  10. јуна ове године у Требињу у 16.15 часова, пријетио убиством М.П., окружног јавног тужиоца Окружног јавног тужилаштва у Требињу.

"Путем телефона позвао је Б.М., која обавља функцију окружног јавног тужиоца у Окружном јавном тужилаштву у Требињу, коју од раније познаје. У току разговора са истом изразио своје незадовољство радом и поступањем М.П, у вези са његовим поступањем као тужиоца у кривичном предмету Окружног јавног тужилаштва у Требињу који се води против Д.Б. а због кривичног дјела угрожавање сигурности", наводи се у оптужници.

У том предмету оштећена страна је био Зоран Јокановић, те је приликом разговора са Б.М. пријетио да ће убити тужиоца М.П.

"Пријетио је ријечима: Одох кући по пушку, убићу М.П, Острога ми, одох по пушку, убићу га па након што му је Б.М рекла да се смири, исти је наставио да пријети убиством јавног тужиоца М.П., ријечима: Одох узети пушку и убити га, боље ми је у затвору, имам бесплатан смјештај и храну, своју дјецу сам обезбиједио са два стана, не могу да трпим неправду", наводи се у оптужници.

Даље се наводи да је пријетњу убиством јавног тужиоца је изнио у вези са вршењем његове службене дужности у наведеном кривичном предмету.

Б. М. је, како се наводи, одмах о свему обавијестила оштећеног М.П., што је код њега изазвало осјећај животне угрожености због чега је случај пријавио Полицијској управи Требиње.

"Дакле, озбиљно пријетио да ће напасти јавног тужиоца у вези са вршењем тужилачке дужности, а дјело је извршено уз пријетњу убиством, чиме би учинио кривично дјело напад на судију и јавног тужиоца", закључено је у оптужници.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана