Оптужен пар из Босанске Крупе: Лажирали болест сина и узели 140.000 КМ

ГС
Оптужен пар из Босанске Крупе: Лажирали болест сина и узели 140.000 КМ

Општински суд у Босанској Крупи потврдио је оптужницу против ванбрачних супружника Садрија Елвиса и Бећиревић Фикрете због кривичног дјела Превара.

Они се терете да су прикупљали хуманитарну помоћ за лијечење свог малољетног сина, а чије лијечење није ни било потребно.

“Оптуженима се ставља на терет основана сумња да су у временском периоду од 1.01.2015. године до 14.02.2023.године у Босанској Крупи заједнички и по претходном договору као физичка лица и ванбрачни супружници с циљем да себи прибаве протуправну имовинску корист довели у заблуду велики број физичких и правних лица тако што су на штету своје имовине вршили уплате путем девизних и трансакцијских рачуна те путем друштвених мрежа на име хуманитарне помоћи за лијечење њиховог малодобног сина а чије лијечење није ни било потребно. Прикупљена новчана средства оптужени су трошили у приватне сврхе подизањем новца на банкоматима, картичним плаћањима у разним маркетима широке потрошње на подручју Босне и Херцеговине,трошкове интернета као и за друге трошкове”, наводе из Тужилаштва Унско-санског кантона.

Терете се да су на тај начин оптужени заједно прибавили протуправну имовинску корист у износу од 138.300,97 КМ чиме им се ставља на терет да су починили кривично дјело Преваре из члана 294. став 2. у вези са ставом 1. и у вези са чланом 31. Кривичног закона Федерације БиХ.

Садрија је постао познат као преварант и на њега су многи упозоравали путем друштвених мрежа, пише Уна ТВ.

Из Центра за социјални рад у Босанској Крупи, гдје живи Садрија, су упозрили на превару прије неколико година. Навели су да су Елвис и његова невјенчана супруга Фахрета Бећиревић више пута објављивали бројеве жиро рачуна и фотографије дјеце и тако стекли одређену имовинску корист.

“Све троје дјеце, за коју они наводе да су болесна и да су им потребна средства за лијечење, смјештена су у Установу за збрињавање малољетне дјеце. Једно је смјештено одмах по рођењу, јер је мајка изјавила да нема услова да га прихвати, а остало двоје дјеце је одведено уз асистенцију полиције због грубог занемаривања и запостављања”, саопштили су 2018. године из Центра за социјални рад Босанска Крупа.

Још тада је против Садрије и Бећиревић покренут кривични поступак. Но, наставили су објављивати апеле за посебну храну, ЦТ снимања, огријев за зиму итд.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана