Оптужен Лука Чокара због разбојништва у цркви у Какњу

Н.Т.
Оптужен Лука Чокара због разбојништва у цркви у Какњу

ЗЕНИЦА - Лука Чокара (22) из Какња оптужен је да је опљачкао жупника цркве „Светог Петра и Павла“ у Какњу Жарка Вујицу и од њега отео већу количину новца и 103 златна дуката чиме је причинио штету од око 30.000 КМ.

Како се наводи у оптужници, коју је подигло Тужилаштво Зеничко-добојског кантона, Чокара је отео 10.000 евра,  8.000 КМ, 1000 долара, око 500-600 швицарских франака и мањи износ Канадских долара. Оптужницу против Чокаре потврдио је Кантонални суд у Зеници.

Према наводима из тог документа Чокара је искористио одсуство жупника и ушао у незакључани Жупни уред 2. септембра између 19 и 21 час.

- Када се оштећени жупник након краћег времена вратио у Жупни уред, закључавши га изнутра, осумњичени му је пришао и запријетио ножем. Рекао му је да  легне на под унутар те му пластичном везицом завезао руке на леђима, тражећи од њега новац и сеф. Након што је осумњичени пронашао кључеве од сефа жупника је пријетећи му водио из једне до друге просторије Жупног уреда те  када су дошли у просторију у којој се налази сеф, пришао је њега  и откључао га те  украо новац.  Узео је и металну кутију у којој су биле 103 кованице златних дуката, са натписима из аустро-угарског периода и натписима на арапском језику, као и штедна књижица на име жупника којем је наредио да никог не позива наредних сат времена, да би потом узео кључеве од Жупног уреда, те отишао, закључавши га- наводи се у оптужници.

Додаје се да је жупник Вујица путем телефона позвао комшију Ш. Х. који је обавијестио припаднике Полицијске станице Какањ, који су дошли, пронашли и ослободили жупника.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана