Оптужен да је шаком онесвијестио пролазника који је пјевао

ГС
Оптужен да је шаком онесвијестио пролазника који је пјевао

БУГОЈНО - Општински суд Бугојно потврдио је оптужницу која Смајила Даутбеговића (40) терети да је у Доњем Вакуфу на улици шаком ударио пролазника који је пјевао, а који је потом пао на тло и изгубио свијест.

Како је потврђено "Независним новинама", оптужницу је подигло Кантонално тужилаштво Средњобосанског кантона, а терети га за насилничко понашање, али и напад на службену особу, пошто је напао и полицајца.

Четрдесетогодишњака терете да је 7. октобра 2022. године, око 23.30, пијан, са 1,68 промила алкохола у крви, пришао и напао Ш.З. који је том улицом пролазио пјевајући.

"Ничим изазван га је затвореном песницом ударио у главу те му нанио лаку повреду у виду нагњечења с огуљотином коже у подручју носа", наведено је у оптужници, те се додаје да је Ш.З. пао на тло и накратко изгубио свијест.

На мјесто догађаја затим је стигла полиција. Проблеми, међутим, ни тада не престају.

"Када су дошли службеници ПС Доњи Вакуф, он је након псовки и пријетњи физички напао полицајца А.Х. тако што је затвореном песницом замахнуо према њему, желећи да га удари", наводи се у оптужници.

Полицајац се, како се додаје, успио измакнути од ударца, а осумњичени је савладан те је приведен у Полицијску станицу Доњи Вакуф, али се ни тада не смирује.

"Тада је физички напао полицајца А.Х. рукама и ногама. Поцијепао му је мајицу и поткошуљу, усљед чега је А.Х. лакше повријеђен у виду трзајне повреде врата са посљедицом укочености врата, нагњечења са огуљотинама коже у подручју предње стране грудног коша и нагњечење у подручју десне наткољенице", наводи се у оптужници.

Након тога је, додаје се, током уласка у службене просторије за задржавање оштетио дио улазних врата.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана