Оптужен да је покушао да прегази службенике СИПА

ГС
Оптужен да је покушао да прегази службенике СИПА

САРАЈЕВО - Тужилац Посебног одјељења за организовани криминал, привредни криминал и корупцију Тужилаштва БиХ подигао је оптужницу против Недима Бугвића (36) из Добоја због напада на службенике Агенције за истраге и заштиту (СИПА).

Како је наведено у оптужници, оптуженог терете да се 21. децембра 2020. године, на паркинг простору тржног центра на подручју мјеста Крашево-Јелах у општини Тешањ, управљајући аутомобилом „шкода”, оглушио на издату наредбе полицијских службеника СИПА.

-Они су ту били са задатком лишења слободе Буквића, да би оптужени потом напао службене особе насрнувши на њих возилом, те им је нанио физичке повреде - наведено је у оптужници.

Оптуженог терете да је напао службена лица у институцијама БиХ у вршењу послова сигурности, откривања или лишења слободе покретача кривичних дјела при чему су службеним лицима нанесене тјелесне повреде, те на тај начин починио кривично дјело-напад на службено лице у вршењу послова сигурности, откривању или лишењу слободе починилаца кривичних дјела.

-Оптужница је прослијеђена Суду БиХ на потврђивање - додају из Тужилаштва БиХ.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана