Оптужен да је покрао 27 станова и крађама „зарадио“ више од 80.000 КМ

Небојша Томашевић
Оптужен да је покрао 27 станова и крађама „зарадио“ више од 80.000 КМ

БАЊАЛУКА - Габријел Митовић (42) из Бањалуке оптужен је да је на подручју тог града починио 27 крађа проваливши у више станова из којих је украо већу количину накита, новац и друге вриједне ствари и тако причинио штету већу од 80.000 КМ.

Оптужницу против њега је подигло бањалучко Окружно тужилаштво, а потврдио Основни суд у Бањалуци.

Митовића терете да је од 14. јануара 2021. до 9. априла ове године проваљивао у куће и станове на ширем подручју Бањалуке.

Како се наводи, он је у куће и станове улазио тако што је обијао балконска врата или прозоре на кући, па из унутрашњости крао шта је стигао.

Митовић је крао најчешће накит, новац, парфеме, али у једном случају украо је и само пасош оштећеног.

Само из једне куће украо је накит и друге ствари вриједне око 15.000 марака.

Ради се о провали и крађи коју је починио у периоду између 30. децембра 2022. и 2. јануара ове године.

Како се наводи у оптужници, он је у стан провалио кроз балконска врата те је украо шест женских сатова ''Пијер Карден“, ''Оксет'', ''Еспри'' и ''Обаки“2, три мушка сата марке ''Хуавеи'', ''Армани'' и ''Сеико''. Однио је и златну огрлицу са медаљоном, сребрну дебљу огрлицу без привјеска, сребрну тању огрлицу са крстом, сребрну огрлицу са куглицом и огрлицу од бијелог злата са зеленим медаљоном и црвеним медаљоном, сребрни ланчић са привјеском и једним цирконом, сребрни ланчић са крстом и са цирконима, један ланчић марке ''Еспри'',  ланчић Сваровски'',  златне наушнице златаре „Цеље“, наушнице са црвеним каменом, сребрне наушнице. Украо је и десет парова наушница ''Сваровско'', „Пандора“ наушнице,  наруквицу ''Пандора'' са три привјеска и сребрним крстом, наруквицу  ''Бросвеј'' три комада,  наруквицу марке ''Сваровски'', седам парфема „Черути 1881“, „Ђорђо Армани - Мај веј“, „Плаза“, „Булгари, „Lankome La Wie Est Belle“ „Tiziana“, T“erenza Kirke“, „Келвин Клајн Еуфорија“,  као и рачунар марке ''Епл“ итри пара резервних кључева од стана.

Како се наводи, он је овом крађом за себе прибавио противправну имовинску корист у износу од око 15.000,00 КМ на име вриједности отуђених предмета. 

Како је наведено у оптужници на терет му је стављено продужено кривично дјело тешке крађе.

Митовић је познат од раније по кривичним дјелима, а у априлу ове године је ухапшен и притворен због сумње да је починио више крађа у којима је украо новац,  накит,  сатове укупне вриједности од око 15.500 КМ. Привођен је крајем прошле године у акцији „Балкон“ због сумње да је а провалио у три стана из којих је украо новац, накит, дукате и друге драгоцјености вриједне око 27.000 марака. Касније је пријављен да је починио још седам крађа којима је причинио штету од 19.200 КМ. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана