Оптужен да је од особе с инвалидитетом отео и протезу за ногу

ГС
Foto: ГС

БАЊАЛУКА - Ранко Ракић (25) из Јелићке, код Бањалуке, оптужен је за разбојништво над Б.Љ., којем је с ножем упао у кућу у бањалучком насељу Лауш и тражио новац, а потом му узео протезу за ногу и торбицу па побјегао.

Разбојништво се десило 6. јануара у Улици српских рудара, а оптужницу Окружног јавног тужилаштва Бањалука против Ракића потврдио је судија за претходно саслушање Окружног суда у том граду.

Према оптужници, он је око 22 часа ушао у кућу Б.Љ. и машући му ножем испред лица повишеним тоном затражио новац.

"Б.Љ. је у страху за свој живот предао новчаник у којем се налазио новац", наводи се у оптужници.

Од Б.Љ. је узео ортопедску протезу за лијеву ногу, штаку, мобилни телефон, ташну у којој су били здравствена књижица и новац, па побјегао. Наводи се да је остварио корист од 450 конвертибилних марака.

Према информацијама из истраге, сумња се да је Ракић од особе с инвалидитетом украо протезу и мобилни телефон, с намјером да га спријечи да позове полицију јер је полиција, према ранијим информацијама из истраге, протезу пронашла у канти за смеће недалеко од куће Б.Љ.

Ракић, за којег се може рећи да је и најпознатији бањалучки лопов, осим у том граду често је крао и у другим мјестима те у својој криминалној биографији има више од 100 почињених кривичних дјела.

Често је хапшен због крађа одузимања и оштећења туђе ствари, тешких крађа, тешких тјелесних повреда и других кривичних дјела.

Познат је и по томе што је испред бутика у насељу Лауш украо лутку с излога те почео бјежати с њом.

 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана