Оптужен бивши директор Федералне управе цивилне заштите Енес Мемић: Службеним возилом усмртио пјешака

Небојша Томашевић
Foto: Аваз

ИСТОЧНО САРАЈЕВО - Бивши вршилац дужности директора Федералне управе цивилне заштите (ФУЦЗ) Енес Мемић оптужен је да је скривио саобраћајну несрећу и службеним аутомобилом ударио и усмртио М.Д. која је у том тренутку ван пјешачког прелаза, прелазила коловоз.

Оптужницу против њега подигло је Окружно јавно тужилаштво у Источном Сарајеву  и на терет му се ставља кривично дјело угрожавање јавног саобраћаја. Оптужницу је потврдио Основни суд у Сокоцу.

Према оптужници Мемић је несрећу скривио 30. јуна ове године око 08.20 часова у Источном Новом Сарајеву у улици Војводе Радомира Путника, у близини тржног центра "Бинго". Наводи се да је оптужени возећи службено возило „хјундаији“ из правца Куле у правцу Враца  приликом непрописног претицања возила испред себе налетио на пјешака М.Д. која је у том тренутку, ван пјешачког прелаза, прелазила коловоз, са десне на лијеву страну. Усљед удара, како стоји у оптужници, пјешак је пала на коловоз и задобила тешке повреде главе  од којих је преминула у Клиничком центру Универзитета у Сарајеву.

Како стоји у оптужници Мемић је претицао возило испред себе иако је била пуна линија те није обратио пажњу на пјешака.

Иначе Мемић је након несреће, медијима рекао да јесте дошло до контакта са пјешаком и рекао да је то било на дијелу гдје је било дозвољено претицање.

-Ја сам кренуо да претичем и госпођа је прелазила цесту на мјесту гдје није пјешачки прелаз. Одмах сам зауставио аутомобил, и превезао жену до Хитне помоћи да јој се укаже помоћ. Мислим да је збринута. Жао ми је што се то догодило - рекао је тада Мемић новинарима.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана