Оптужен Бањалучанин који је возилом усмртио радника бањалучке "Чистоће"

Н.Т.
Оптужен Бањалучанин који је возилом усмртио радника бањалучке "Чистоће"

БАЊАЛУКА - Војо Чивчић (28) из Бањалуке оптужен је да је пијан аутомобилом удариорадника бањалучке „Чистоће" Ранка Милошевића (58) који је право улицу у центру Бањалуке и кретао се поред цистерне.

Оптужницу која га терети за угрожавање јавног саобраћаја подигло је бањалучко Окружно тужилаштво, а потврдио Окружни суд у Бањалуци.

Према оптужници несрећа се десила 4. новембра 50 минута иза поноћи у центру Бањалуке у улици Краља Петра првог Карађорђевића.

Наводи се да је оптужени аутомобилом управљао у стању средњег пијанства са концентрацијом алкохола у крви од 1,84 грама по килограму.

Како пише у оптужници кретао се  недозвољеном брзином  од 80 километара на час  дијелом пута гдје је дозвољена брзина до 50 километара на час.  

- Био је свјестан да возећи под дејством алкохола може  изазвати опасност за животе људи, нашто је пристао. Није обратио пажњу на пјешака који се налазио на саобраћајној траци којом се кретао  осумњичени, на удаљености око метар од задње лијеве стране цистерне ФАП  власништво „Чистоћа“ а.д. Бањалука. Цистерна се налазила у  лијевој саобраћајној траци десне коловозне траке, гледано из супротног смјера од  смјера кретања осумњиченога- стоји у оптужници.

Даље се наводи да осумњичени није имао објективних препрека јер је пут добро освијетљен те да је могао да уочи Милошевића који је носио одијело са светлоодбојним тракама и налазио се у близини цистерне  која је имала упаљена ротациона свјетла.  

- Оптужени је оштећеног Ранка Милошевића ударио без кочења предњим лијевим дијелом  возила у предјелу доњих екстремитета. Од удара Милошевић је одбачен у ваздух, пао на  коловоз, усљед чега је дошло до разарања мозга и тренутне смрти – наведено је у оптужници у којој пишу иницијали жртве.

Након несреће  Чивчић је побјегао, али је убрзо ухапшен и након испитивања одређен му је притвор.

Према Кривичном Законику Републике Српске за дјело које је стављено на терет оптуженом предвиђена је казна затвора од три до 15 година затвора.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана