Општински суд у Бихаћу: Фикрет Абдић оптужен за злоупотребу положаја

Н.Т.
Општински суд у Бихаћу: Фикрет Абдић оптужен за злоупотребу положаја

БУГОЈНО – Општински суд у Бихаћу потврдио је оптужницу против начелника Општине Велика Кладуша Фикрета Абдића којом му се на терет ставља злоупотреба положаја или овлаштења.

Оптужницу је подигло Кантонално тужилаштво Унско санског кантона (УСК) које га терети да је прекорачио границе службеног овлашћења и надлежности и донио Правилник о изради, употреби, чувању и уништавању печата у органу управе Општине Велика Кладуша.

- Тиме је на себе преузео сва овлаштења у погледу израде, употребе, чувања и уништавања печата Општинског вијећа Велика Кладуша, иако је био свјестан да је то вијеће  посебан представнички орган грађана и одвојен од општинског органа управе. Био је свјестан  да он као општински начелник нема овлаштења у обављању послова из  надлежности Општинског вијећа.

Такође он одбио да врати печат Општинском вијећ у које је то захтијевало 6. фебруара ове године те је тако теже повриједио право вијећа на обављање послова из своје надлежности.

Тиме је онемогућио да вијеће употребљава печат у сврху овјеравања општих и других аката које у оквиру својих овлаштења доноси  и  потврђивања њихове изворности те је због тога дошло до немогућности њиховог објављивања у службеном гласнику Општине Велика Кладуша-стоји у саопштењу Тужилаштва УСК.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана