Општински службеник лишен слободе због примања мита

Срна
Општински службеник лишен слободе због примања мита

БАЊАЛУКА - Полицијски службеници Министарства унутрашњих послова Републике Српске јуче су лишили слободе лице С.Ш. из Источне Илиџе због постојања основа сумње да је извршио кривично дјело „Примање мита".

Лице се сумњичи да је у два наврата током прошле године на свој жиро рачун примио око 18.130 КМ од једног предузећа из Сарајева, а све како би у својству стручног лица у Одјељењу за просторно уређење и стамбено-комуналне послове у Општини Илиџа извршио радњу коју није смио извршити, у оквиру својих службених овлашћења у поступку додјеле локацијских и урбанистичко-техничких услова за изградњу стамбено пословног објекта, од стране инвеститора који је био фирма од које је претходно примио новац. 

На овај начин С.Ш. је стекао противправну имовинску корист у износу који је примио од спорног предузећа.

У оквиру ових активности, по Наредби Основног суда Соколац полицијски службеници су извршили претрес канцеларије, стана и других објеката које С.Ш. користи, те су том приликом пронађени и одузети предмети који ће се користити у вођењу кривичног поступка.

Против С.Ш. биће поднесен извјештај надлежном тужилаштву због постојања основа сумње да је извршио кривично дјело „Примање мита".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана