Опљачкао кладионицу у којој се кладио: Брзом реакцијом полиције расвијетљено разбојништво у Рибнику

Српска инфо
Foto: срна

Брзом реакцијом полиције из Рибника исти дан је расвијетљено разбојништво над радницом кладионице, те је ухапшен осумњичени Ђ.Ђ. (50) из тог града, рекли су у Полицијској управи Мркоњић Град.

Из полиције је потврђено да је осумњичени украо око 3.000 КМ, али се није дуго задржао на слободи.

Према незваничним информацијама, значајну улогу у хапшењу разбојника имали су грађани који су видјели саму пљачку и осумњиченог

Портпарол поменуте Управе, Божана Вулин рекла је да је полицији у Рибнику у понедјељак око 22.55, пријављено је да је маскирана непозната особа опљачкала радницу кладионице.

Када је радница изашла из кладионице њој је пришао тада непознати мушкарац и одгурнуо је рукама.
Радници је тада из руку испала метална каса са дневним пазаром.

– У металној каси се налазило 2.657 КМ и 225 евра. Разбојник је узео касу са новцем, након чега је побјегао. Одмах по сазнању да је почињено кривично дјело полицијски службеници Полицијске станице Рибник изашли су на лице мјеста и брзом реакцијом ухапсили осумњиченог – појаснили су у ПУ Мркоњић Град.

О свим околностима и прикупљеним чињеницама обавијештен је дежурни тужилац Окружног јавног тужилаштва Бањалука, који је наложио да се над осумњиченм обави криминалистичка обрада, а да се по комплетирању предмета у редовној процедури достави извјештај за почињено кривично дјело „Разбојништво“.

– Ради се о човјеку који живи у Рибнику, а који је и посјећивао кладиницу коју је сада опљачкао. Приликом пљачке он није имао оружје, нити се обраћао радници – поручио саговорник.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана