Оперативна акција „Кинг“: Ухапшено пет препродаваца цигарета и дувана

Небојша Томашевић
Foto: Илустрација

БАЊАЛУКА - Припадници Агенције за истраге и заштиту БиХ (СИПА) у акцији "Кинг" ухапсили су пет особа због организовне продаје цигарета и дувана које нису имале акцизне маркице, потврђено је "Гласу Српске".

Како је саопштено из СИПА акција је изведена на подручју Бањалуке и извршени су претреси стамбених и пословних објеката и покретних ствари на шест локација.

- Откривено је и привремено одузето 83.566 кутија цигарета тржишне вриједности око 417.830 КМ, те 331 килограм резаног дувана тржишне вриједности  око 6.634 КМ и 1.823 кутије ручно мотаних цигарете чија је тржишна вриједност око 2.734 КМ а које нису обиљежене акцизним маркицама Управе за индиректно опорезивање БиХ. Пронађена је и  машина за прављење ручно мотаних цигарета, документација  као и други предмети који могу послужити као доказ да су почињена наведена кривична дјела-саопштила је СИПА

Наводи се да се ухапшенима на терет стављају кривична недопуштен промет акцизних производа, нeдозвољено складиштење робе, недозвољена трговина, те  организовани криминал по Кривичнoм закону БиХ.

-Наведене активности реализоване су по налогу Суда БиХ и под надзором Тужилаштва БиХ, а у сарадњи са Управом за индиректно опорезивање БиХ и Министарством унутрашњих послова Републике Српске- наводи се у саопштењу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана