Окружно тужилаштво: Траже још три мјесеца притвора за портира Дома "Рада Врањешевић"

Н.Т.
Окружно тужилаштво: Траже још три мјесеца притвора за портира Дома "Рада Врањешевић"

БАЊАЛУКА - Окружно тужилаштво затражило је да се за још три мјесеца продужи притвор портиру Дома "Рада Врањешевић" А. К. (42) из Бањалуке због сумње да је обљубио тринаестогодишњу штићеницу ове установе.

Ова мјера тражи се због бојазни од утицаја на свједоке, саучеснике и доказе, те бојазни да ће поновити кривично дјело или учинити ново. Такође, притвор се тражи и због тежине кривичног дјела и бојазни од ремећења јавног реда и мира.

Рочиште за продужење притвора одржаће се у Окружном суду у Бањалуци, а о захтјеву тужилаштва одлучиће Врховни суд Републике Српске.

Осумњичени портир Дома за дјецу без родитељског старања А. К. ухапшен је  28. јануара. Он се од тада налази у притвору који му је продужен 25.фебруара и по том рјешењу може трајати до 28.априла.

 Према незваничним информације А.К. је ухапшен након што је његове нечасне радње открио  и надлежним пријавио васпитач Дома који је дошао до информација да је портир наводно имао полне односе са дјевојчицом.

Жртва је васпитачу испричала шта јој се дешавало.

Извор близак истрази је појаснио да су о гнусним радњама портира надлежни обавијештени мјесец дана прије његовог хапшења, али тужиоци нису одмах реаговали и случај је покренут тек након привођења Е. Х. (25) из Модриче због сумње да је злостављао исту дјевојчицу.

Послије тог откривен је још један случај сексуалне злоупотребе штићеница Дома за шта је осумњичен портир М.Ј. (60) који је тскође притворен. Њега терете да је сексуалано искориштавао седамнаестогодишњакињу у периоду од краја септембра прошле до 6. јануара ове године. Против њега је извјештај тужилаштву поднесен почетком фебруара.

Недавно је Дом "Рада Врањешевић" потресао нови скандал када је ухапшен  и притворен Петар Љ. из Градишке због сумње да је обљубио штићеницу Дома М.Р. (13). Овај младић такође је раније био штићеник Дома.

Он је кривично дјело починио почетком фебруара када је дошао у Бањалуку и нашао се са дјевојчицом. Њих двоје су отишли  у близини Зеленог моста, где су на клупи имали сексуални однос.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана