Окружно тужилаштво Источно Сарајево: Због смрти младића у лову оптужен његов тетак

Небојша Томашевић
Окружно тужилаштво Источно Сарајево: Због смрти младића у лову оптужен његов тетак

РОГАТИЦА - Вељко Ђуричић (51) из Вишеграда оптужен је да из нехата убио Стефана Николића (21) приликом лова у Рогатици.

Он је  тетак убијеном младићу, а оптужницу против њега подигло је Окружно тужилаштво у Источном Сарајеву, канцеларија у Вишеграду којом га терете за убиство из нехата. Оптужницу је  потврдио  Основни суд у Вишеграду.

Како се наводи Ђуричић је Николића усмртио 16. јануара током лова у  мјесту Стари Брод код Рогатице. Све се десило  у јутарњим часовима на путу Стари Брод - Стара Гора. У оптужници, у којој се наводе иницијали, стоји да је Ђуричић из нехата пуцајући из ловачког карабина "М-98", калибра 7,9 милиметара погодио Николића  у предјелу врата ближе грудном кошу, те га усмртио. Како се додаје у лову је учествовао и отац страдалог Бојан Николић.

Према ранијим информацијама из истраге страдали Стефан  и његов отац  Бојан нису били ловци и чланови ловачког удружења у којем је био Ђуричић.

Због ове трагедије на дан сахране убијеног младића био је проглашен дан жалости на подручју општине Вишеград, а ту одлуку је донио начелник општине.

Мјештани Рогатице су, након ове трагедије, причали како су чули да су  Николићи и Ђуричић ишли у лов у Вишеград, али су прешли на територију Рогатице.

- Током лова они су се раздвојили и послије неког времена Ђуричић је чуо да нешто хода у близини и мислио је да је дивљач. Он је из карабина испалио један хитац у том правцу, те је погодио Николића. Када је схватио шта је урадио он и Бранислав су притрчали Стефану како би му помогли - испричао је један мјештанин Рогатице одмах након трагичног убиства.

Додао је да су младића одмах ставили у аутомобил и кренули према Дому здравља Вишеград, али је он до болнице искрварио и када су стигли,  љекари су могли само констатовати смрт.

Н.Т.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана