Окружно тужилаштво Бањалука: Затражено притварање узгајивача 62 килограма сканка

Н.Т.
Foto: МУП РС

БАЊАЛУКА – Поступајући тужилац Окружног тужилаштва у Бањалуци предложио је одређивање притвора Саши Трњанину (47) из Градишке и његовом суграђанину Мирославу Мајсторцу (44) који су ухапшени у акцији "Армагедон" са 62 килограма сканка вриједног око 250.000 КМ.

Овом акцијом обухваћен и Д.Л. из Градишке који се налази у бјекству.

Приједлог притвора упућен је Окружном суду у Бањалуци,а та мјера се тражи због бојазни од понављања кривичног дјела, утицаја на доказе и свједоке и због тежине дјела и бојазни од ремећења реда и мира.

Како су навели из Тужилаштва, Трњанина терете да је починио кривично дјело неовлаштена производња и промет опојних дрога и крађу енергије, а Мајсторца за неовлаштену производњу и промет опојних дрога.

- Извјештај је достављен и против лица иницијала Д.Л. из Градишке (лице није доступно органима гоњења и налази се у бјекству) због кривичног дјела неовлаштена производња и промет опојних дрога. Осумњичена лица су од 05. јануара ове године до 08. маја у мјесту Бок Јанковац у Градишци заједно и по претходном договору, у помоћном објекту куће коју користи првоосумњичени набавили су опрему и сјемена, те засадили и узгојили сканк. Извршеним претресом полицијски службеници ПУ Градишка у сарадњи са Окружним јавним тужилаштвом  Бањалука привремено су одузели 151 стабљика која својим изгледом асоцира на опојну дрогу сканк, укупне масе око 62 кг. Претреси су урађени по наредби надлежног суда - стоји у саопштењу.

Претресом су осим дроге пронађене дроге изузете УВ лампе, саксије, средства за третирање стабљика, одвлаживаци ваздуха, клима уређаји, као и остала пратећа опрема која је затечена на лицу мјеста.

Такође је утврђено да је осумњичени Трњанин лабораторију неовлаштено прикључио на енерегетску мрежу те тако неовлаштено користио електричну енергију за узгој дроге.
 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана