Окружно тужилаштво Бањалука: Бањалучанин одговара за покушај убиства због сукоба на свадби

Н. Т.
Окружно тужилаштво Бањалука: Бањалучанин одговара за покушај убиства због сукоба на свадби

БАЊАЛУКА - Александар Милетић (28) из Бањалуке оптужен је за покушај убиства Синише Благојевића (31) којег је ножем убо у оку на свадбеном слављу.

У овом предмету  оптужени су још и Анђело Милетић (25) и Страхиња Арамбашић (28) које   терете за наношење тешких повреда Благојевићу.

Оптужницу против њих подигло је Окружно јавно тужилаштво Бањалука, а потврдио Окружни суд у Бањалуци.

Кобни догађај десио се  у јулу прошле године на свадбеном слављу у једном салону у Мотикама код Бањалуке. У оптужници се наводи да је Милетић „без повода и разлога" вербално напао Благојевића, иначе припадника Оружаних снага БиХ.

" Пријетећи рекао: ’Шта гледаш, као да никад ниси видио женско. Заклаћу те’", стоји у оптужници. 

Након тога је нагло устао од стола и држећи у руци нож од есцајга кренуо ка столу за којим је сједио Благојевић, у чему су га спријечили други гости. Милетић је затим поново устао и дошао до Благојевића и ножем га убо у десну око, свјестан да му може проузроковати смртоносне повреде,стоји у оптужници.

Додаје се да је Благојевић задобио прелом зида очне дупље "са трајном и знатном посљедицом губитка функције ока".

Према оптужниоци, док је Благојевић лежао, пришли су му Анђело Милетић и Страхиња Арамбашић и заједно са Александром Милетићем удрили га више пута рукама и ногама по глави и тијелу, те тако му нанијели  тешке повреде у виду нагњечења мозга са крварењем у лобањском простору.


 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана