Окружни суд Требиње: Спаси Милишићу смањена казна за убиство Немање Шупљеглава

Г.С.
Окружни суд Требиње: Спаси Милишићу смањена казна за убиство Немање Шупљеглава

ТРЕБИЊЕ - Спасо Милишић (32) осуђен је у другом поновљеном поступк у требињском Окружном суду на 15 година затвора због убиства Немање Шупљеглава чиме му је за годину смањена раније изречена казна.

Он је у ранијем поступку за убиство добио 15 година, али му се тада стављало на терет и наношење тешких повреда раднику бара Пери Милошевићу, те недозвољено држање оружја па је осуђен на укупно 16 година. У овој пресуди  суд је утврдио да кривично дјело држање оружја није доказано па је за то ослобођен.

Судско вијеће је није узело у обзор и смањену урачуњивост Милишића јер је била изазвана пијанством, односно чињеницом да је имао 1,85 промила алкохола у крви. Ни ова пресуда није правоснажна и за њу постоји рок жалбе од 15 дана.

Оптужени Милишић и даље остаје у притвору који може трајати до девет мјесеци, а вријеме које је од хапшења 11. фебруара 2018. до сада провео у затвору рачунаће му се казну.

Милишић је прво био осуђен на јединствену казну од 20 година затвора за убиство Шупљеглава, те  наношење тешких повреда Пери  Милошевићу и држање оружја. Пресуду је на основу жалбе одбране укинуо Врховни суд РС па му је у поновљеном постипку  у Окружном суду у Требињу смањена казна на 16 година затвора

Према пресуди Милишић је Шупљеглава убо ножем у врат и усмртио 11. фебруара 2018. године у требињском кафићу "Мерлот". Тада је напао и повриједио Милошевића када га је он покушао да спријечи у злочину.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана