Осуђен тројац због наношења тешких повреда Душку Бркићу Гери: Новчане казне замијењене затвором

Небојша Томашевић
Осуђен тројац због наношења тешких повреда Душку Бркићу Гери: Новчане казне замијењене затвором

БАЊАЛУКА - Анђело Милетић (23), Давид Крнета (23) и Милош Ћулум (23) из Бањалуке у другостепеном поступку у бањалучком Окружном суду осуђени су на укупно двије године затвора за брутално премлаћивање Душка Бркића Гере (56).

Тако су им новчане казне које им је раније изрекао бањалучки Основни суд у првостепеном поступку сада замијењене затвором. Милетић је сада добио годину, а Крнета и Ћулум по пола године затвора и осуђени су за кривично дјело тешка тјелесна повреда.

 Ова пресуда им је изречена након што је вијеће бањалучког Окружног суда одбило као неосноване жалбе бранилаца Милетића и Крнете, а дјелимично уважило жалбу тужиоца на првостепену пресуду. 

Милетић је био осуђен на новчану казну од 12.000 КМ, Крнета на 4.000, а Ћулум на 2.000 КМ.

Бркићев пуномоћник адвокат Марко Микеш казао је да не може да коментарише пресуду.

Према оптужници на основу које су осуђени Милетић, Крнета и Ћулум напали су Бркића 28. септембра 2017. године након свађе у кафићу "Интермецо" у Косовској улици у Бањалуци. 

Према оптужници Милетић је након свађе флашом ударио у главу Бркића, који је пао. Затим су га Крнета и Ћулум ударали ногама по глави и тијелу док је лежао. 

Наведено је да је Крнета разбијеном пивском флашом Бркића исјекао по леђима. У оптужници стоји да су му нанијели тешке повреде, прелом костију, потрес мозга, неколико резних рана и поломили једанаесто ребро.

У образложењу другостепене пресуде је наведено да је утврђено да се догађај за који су осуђени оптужени одвијао у двије фазе.

Прва је сукоб у угоститељском објекту "Интермецо", а друга испред локала. 

Наведено је да је првостепени суд извео правилан закључак да је тужилаштво доказало да је након свађе Анђело Милетић напао Бркића и ударио га флашом у главу, а да су затим оштећеног напали и Крнета и Ћулум те га ударали док је лежао.

Вијеће Окружног суда сматра да је жалба тужилаштва да се новчаним казнама не може постићи сврха, него само ефективном казном затвора, основана.

ДРУГИ ПОСТУПАК

Анђелу Милетићу тренутно се суди у другом поступку у бањалучком Окружном суду за наношење тешких повреда војнику Оружаних снага БиХ Синиши Благојевићу, који је на свадбеном весељу претучен и убоден у око.

Осим њега оптужени су и Милетићев брат Александар за покушај убиства Благојевића те Страхиња Арамбашић за наношење тешких повреда.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана