Окончано суђењу Сави Секулићу због наркотика: Пристао на 26 мјесеци затвора због давања и продаје дроге

Небојша Томашевић
Окончано суђењу Сави Секулићу због наркотика: Пристао на 26 мјесеци затвора због давања и продаје дроге

БАЊАЛУКА - Саво Секулић (25) из Брчког, оптужен да је другима давао наркотике које је код себе држао ради продаје са Окружним тужилаштвом је закључио споразум о признању кривице и пристао да буде осуђен на двије године и два мјесеца затвора.

Терете га за неовлаштену производњу и промет опојних дрога и омогућавање уживања опојних дрога.

Споразум је прихватило вијеће којим је предсједавао судија Благоја Драгосављевић,  а пресуда ће бити изречена сутра.

Тужилац Далибор Врећо те рекао да су приликом одмјеравања казне у виду имали признање кривице и то да се оптужени покајао, као и законске прописе. Врећо  је појаснио да је  у споразуму  предвиђена казна од године за омогућавање уживања опојних дрога и годину и четири мјесеца за недозвољену производњу и промет опојним дрогама па је утврђена јединствена казна од двије године и два мјесеца.

- Оптужени је изразио кајање и признањем је скратио судски процес и предложена казна је у складу са судском праксом - рекао је Врећо.

 

Секулићев адвокат  Гордан Јовишевић истакао је да сматра да ће се изреченим казнама постићи сврха кажњавања и да ће то утицати на  друге и на оптуженог да  не чине кривична дјела. Он је затражио да суд Секулићу укине притвор јер сматра да за то нема више разлога, те да се и мјерама забране одузимањем пасоша може постићи сврха да оптужени не избјегне издржавање казне.

Секулић је истакао да је у свему сагласан са адвокатом те је обећао да више неће бјежати. Он је споразумом обавезан и да плати трошкове поступка од 660 КМ које имало тужилаштво као и судски паушал по одлуци суда.

Секулића оптужница терети да је од 17. фебруара 2020. године у периоду од 20 часова до 19. фебруара у 16 часова омогућио другима да уживају марихуану. Терете га и да је 18. јула 2020 и 31. маја 2021. године неовлаштено држао у стану и код себе марихуану ради продаје. Вјештаци хемијске струке Томислава Драгољевић и Весна Матић утврдиле су да је је биљна материја која је одузета од оптуженог Секулића индијска конопља која садржи опојну супстанцу тетрахидроканабинол (ТХЦ), односно марихуана.

Секулић је након изјашњења о кривици био побјегао и ухапшен је у Србији из које је изручен у БиХ гдје му одређен притвор у коме се налази.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана