Огласио се отац мале Данке: Послао поруку адвокатима осумњиченог

Агенције
Огласио се отац мале Данке: Послао поруку адвокатима осумњиченог

БЕОГРАД - Дејан Драгијевић, осумњичен за убиство дјевојчице Данке Илић у Бањском Пољу, сада негира све оптужбе које су му стављене на терет.

Отац нестале дјевојчице Милош Илић огласио се након саслушања и наводи да адвокати уче осумњичене за убиство.

Како је "Информер" извјештавао, Дејан Драгијевић, осумњичени за убиство дјевојчице Данке Илић, након што је изнио своје личне податке и детаље о свом кретању кобног дана. Драгијевић је промијенио плочу, па је данас тврдио да није убио дјевојчицу, као и да је није видио на путу у Бањском Пољу.

Још већи скандал на данашњем суђењу представља чињеница да је навео и да је није задавио ни унио у аутомобил, а тијело бацио на депонију. Ова драматична промјена у исказу осумњиченог изазива додатну пажњу јавности и оставља многа питања отвореним.

Након ових информација које су пренијели медији, огласио се и отац Данке Илић, Милош за "Републику".

"Ето видите проста посла, да не кажем сељачка. И ти адвокати што их уче шта треба да раде за овакав случај треба да се срамоте своје дипломе. Све ће кад-тад изаћи на видјело!", рекао је Милош.

Ново саслушање је заказано на молбу осумњиченог, који је у тужилаштву након хапшења признао да су он и Срђан Ј. дјевојчицу ударили колима, ставили је у аутомобил и тијело бацили на депонију.

Други осумњичени за овај злочин, Срђан Ј. је, недавно на поновљеном саслушању негирао убиство дјевојчице, док се након хапшења бранио ћутањем.

Поред Дејана Драгијевића и Срђана Ј, у овом случају је осумњичен и Дејанов отац због сумње да помогао свом сину да премјести тијело дјевојчице. Дејан Драгијевић и Срђан Ј. се налазе у притвору, док је Радослав Драгијевић, отац осумњиченог Драгијевића је недавно пуштен да се брани са слободе. Рођени брат Дејана Драгијевића, Далибор, је преминуо 7. априла у просторијама Полицијске управе у Бору током задржавања.

Двогодишња Данка Илић нестала је 26. марта у Бањском пољу код Бора, а полиција је, након 10 дана потраге и детаљних провјера свих трагова и информација, ухапсила Срђана Ј. и Дејана Драгијевића из Бора, за које се сумња да су дјевојчицу ударили аутомобилом, а затим њено тијело ставили у гепек кола и однијели на депонију.

Тијело дјевојчице још није пронађено.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана