Огласио се и директор школе: Дјечак погођен из ваздушне пушке у школском дворишту пуштен кући

Српска инфо
Foto: Printscreen

Ученик (14), који је погођен данас хицем из ваздушне пушке током часа физичког васпитања у дворишту ОШ "Јанко Веселиновић" на Вождовцу, након указане љекарске помоћи пуштен је на кућно лијечење.

Директор школе Драган Станковић каже да је су полицајци узели снимке са сигурносних камера и да се нада да ће се ускоро знати да ли је неко намјерно или случајну пуцао на дјецу, преноси Блиц.

Још један дјечак је повријеђен када му је дијабола окрзнула врат, а директор ОШ “Јанко Веселиновић” рекао је за РТС да је повријеђен и педагошки асистент.

– Сам инцидент се догодио на крају првог часа физичког васпитања, на спортским теренима. Око 14.30 се један ученик пожалио да га је нешто пенцуло. У први мах нисмо знали о чему се ради. Касније, кад је пронађена дијабола, утврђено да је погођен хицем из ваздушне пушке. Погођен је и један ученик 7. разреда, као и педагошки асистент. Одмах смо позвали родитеље и полицију – рекао је директор Драган Станковић.

Према његовим ријечима, сви ученици су добро. Убрзо су се вратили у школу, а часови су настављени. Увиђај је завршен око 17.30 сати.

– Двориште је величине око два хектара и увијек је пуно дјеце. Надамо се да ћемо ускоро да добијемо информације из полиције. Узели су снимке са надзорних камера, тако да се надам да ће се ускоро знати да ли је неко намјерно пуцао или је у питању залутали метак. До сада се ништа слично није десило. Надам се да ће полиција ријешити овај догађај и да ће се ученици и убудуће играти на овом спортском терену и бавити спортом – додао је директор.

Родитељи су шокирани овим што се догодило, јер школа важи за једну од најбољих на Вождовцу. Они истичу да је у питању миран крај, те да се овако нешто до сада није догађало.

Сва дјеца су добро, али су се нашла у неочекиваној ситуацији.

Нападач није био на подручју школе и провјерава се одакле је могао да пуца. Сумња се да је на дјецу пуцано из правца Умчарске.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана