Огласило се тужилаштво око застаре у предмету "Драгичевић", тврде да нису криви

Срна
Огласило се тужилаштво око застаре у предмету "Драгичевић", тврде да нису криви

Окружно јавно тужилаштво Бањалука не може бити одговорно за застарјелост у кривичном гоњењу Микице Марјанца и Зорана Бошњака због сумње да су починили кривично дјело спречавање доказивања у предмету који се односи на страдање Давида Драгичевића, саопштено је данас из ове институције.

У Окружном јавном тужишилаштву Бањалука наглашавају да су прије законског рока окончали истрагу против наведених лица.

"Окружно јавно тужилашттво подигло је оптужницу против Марјанца и Бошњака о нестанку боксерица скинутих приликом обдукције са тијела покојног Драгичевића", пише у саопштењу поводом недавних текстова у средствима информисања о могућем наступању застарјелости кривичног гоњења у предмету који се у Основним судом у Бањалуци води против Марјанца и Бошњака.

У овом тужилаштву подсјећају да је Основни суд у Бањалуци оптужницу против наведених лица потврдио 2018. године.

"Основни суд у Бањалуци је 27. јануара 2022. године ослободио Марјанца и Бошњака оптужбе да су починили наведено кривично дјело", подсјећа се у саопштењу.

Из Окружног јавног тужилаштва Бањалука наводе да је, након укидања првостепене пресуде 27. марта 2023, био заказан главни претрес на који нису приступили Бошњак и његов бранилац, а након што је Основном суду Бањалука достављена медицинска потребна документација.

У саопштењу се додаје да је Основни суд у Бањалуци 26. маја 2023. године донио и јавно објавио пресуду којом су Марјанац и Бошњак поново ослобођени од оптужбе да су учинили предметно кривично дјело.

Наставак главног претреса заказан је за 15. март ове године, а застарјелост у овом кривичном предмету наступа 26. марта.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана