Убијени нападач код Невесиња бомбом повриједио и себе

Небојша Томашевић
Убијени нападач код Невесиња бомбом повриједио и себе

 НЕВЕСИЊЕ – Особа која која је претходног дана активирала експлозивне направе и испалило више хитаца у правцу мјештана и полицијских службеника у мјесту Зови До код себе није имала документе, саопштено је из Окружног тужилаштва Требиње.

Све се десило јуче у касним поподневним часовима, а нападач је око 23 час ликвидиран. Како се истиче у саопштењу Тужилаштва приликом прегледа тијела настрадалог лица уочене су повреде које потичу од активиране експлозивне направе коју је оно активирало.

 - Дежурни окружни јавни тужилац заједно са полицијским службеницима Полицијске управеТребиње је извршио увиђај. На лицу мјеста је затечено беживотно тијело непознатог лица.

У објекту су пронађени и ручни ракетни бацач „Зоља“, двије тромблонске мине, ручна бомба, полуаутоматска пушка, војничка пушка М-48, као и више комада муниције.

Увиђајем је констатовано да је НН лице испалило више хитаца у правцу полицијских службеника и мјештана села Зови До, као и да је активирало двије ручне бомбе-стоји у саопштењу требињског Тужилаштва. Додаје се да је тијело настрадалог лица пребачено у просектуру Требиње, гдје ће се сутра по наредби Тужилаштва извршити обдукција тијела и узети ДНК узорак ради утврђивања његовог идентитета.

Наглашава се да је током увиђаја констатовано да је поменуто непознато лице дужи временски период боравило у наведеној кући.

- На лицу мјеста пронађени су предмети који потичу из кривичног дјела крађа које су се догодиле на штету мјештана села на подручју општине Берковићи у протеклом периоду.

Дежурни тужилац је наложио службеницима ПУ Требиње да изврше и друге оперативне провјере у циљу утврђивања свих околности везано за наведени догађај-закључено је у саопштењу тужилаштва.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана