Огласили се из МУП-а о нападу у школи у Мостару

GS
Foto: Arhiva

Из МУП Херцеговачко-неретванског кантона су се, напокон, огласили у вези инцидента који се данас у 12.30 догодио у Мостару.

Како су навели, грађани су пријавили да је дошло до туче испред Средње машинско-економске школе у Шантичевој улици у Мостару након чега је на лице мјеста упућена патрола, која је с видним повредама затекла Х.Б. (22).

Повријеђени мушкарац им је рекао да се с колегом возио Шантићевом улицом када је видио двије мушке непознате особе у дуксерицама и с капуљачама на глави који су кренули с бакљом у руци према улазним вратима школе и професорима.

Случајни пролазник пришао у помоћ

– Према изјави Х.Б. , он и његов колега, К.А. су их покушали спријечити у намјери да баце бакљу, при чему је Х.Б. задобио повреде у предјелу главе – навели су из МУП ХНК.

Подсјетимо, ради се о особи за коју су професори рекли да је случајни пролазник који им је покушао помоћи.

Патрола је, такођер, навели су, обавила разговор с педагогицом школе, која им је потврдила да су двије особе бакљом покушале гађати школу. О томе да су хулигани ушли у школу док је трајала настава нема информација.

Огласили се и из школе

Међутим, из Школе је речено да постоји видеонадзор унутар објекта те да су камере забиљежиле тај дио, као и да је професорица која се прва испријечила пред хулигане дала изјаву полицији.

– Сутра ћемо имати састанак на којем ће бити представници Града Мостара, МУП Херцеговачко-неретванског кантона и нашег Школског одбора. Све ћемо сагледати. Овоме се мора стати украј – поручили су за Аваз из Средње машинско-саобраћајне школе.

Из Министарства образовања, науке, културе и спорта ХНК осудили су напад на ученике ЈУ Средње машинско-саобраћајне школе, као и сваки облик насиља над ученицима и наставницима.

– Позивамо и очекујемо од надлежних органа да подузму све, законом предвиђене радње, како би починиоци овог напада били откривени и адекватно санкционисани – изјавили су.

А потом су додали да је неприхватљив је било који облик насиља у заједници, а у образовним установама морамо имати нулту стопу толеранције према насиљу.

– Министарство образовања, науке, културе и спорта ХНК уложит ће све напоре како би се спријечило насиље над ученицима и просвјетним радницима – рекли су из овог Министарства, преноси Аваз.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана