Огласили се из манастира Подмаине: У инциденту нису учествовали искушеници

ГС
Огласили се из манастира Подмаине: У инциденту нису учествовали искушеници

БУДВА - Управа манастира Подмаине саопштила је вечерас да су у инциденту у том манастиру код Будве, у којем је једна особа повријеђена ножем, учествовали гости манастира, а не и искушеници или чланови манастирског братства.

"Одмах након овог изненадног и немилог догађаја којем није претходила никаква свађа, Управа манастира је обавијестила надлежне у полицији и позвала хитну помоћ, који су одмах дошли на лице мјеста и професионално обавили свој посао те повређеном лицу указали помоћ", наводи се у саопштењу.

Манастирско братство, како се додаје, жали због овог инцидента којим је нарушен манастирски мир и злоупотребљено гостопримство.

Раније данас Управа полиције Црне Горе саопштила је да је држављанин Србије М.П. (28) ухапшен због сумње да је ранио ножем једну особу у манастиру Подмаине код Будве.

Како је наведено, М.П. је ухапшен због сумње да је извршио кривично дјело убиство у покушају.

Подгоричке Вијести објавиле су, позивајући се на незваничне информације из полиције, да је дошло до сукоба два искушеника, госта манастира, страних држављана, а да је један од њих је оштећеном нанио повреду оштрим предметом.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

Ужас у Будви: Мушкарац избоден ножем у манастиру Подмаине!

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана