Огласила се полиција о акцији у којој је "пао" син савјетника Симића

Небојша Томашевић
Огласила се полиција о акцији у којој је "пао" син савјетника Симића

БАЊАЛУКА - Акција "Нишан 3" у којој је ухапшен Марко Симић из Бањалуке и заплијењено 5,5 килограма марихуане, усмјерена је на спречавање и откривање кривичних дјела из области злоупотребе опојних дрога, саопштеено је из Полицијске управе Бањалука наводећи иницијале ухапшеног.

- Лице М.С. из Бањалуке ухапшено је јуче, 30.септембра због постојања основа сумње да је починило кривично дјело неовлаштена производња и промет опојних дрога. На основу Наредби Основног суда у Бањалуци, а уз претходну сагласност дежурног тужиоца Окружног јавног тужилаштва Бањалука, истог дана извршен је претрес путничког возила марке „BMW“ и стана у Бањалуци, које користи наведено лице, којом приликом је пронађено и одузето укупно око 5,5 килограма зелене биљне материје која својим изгледом асоцира на опојну дрогу марихуану - наведено је у саопштењу.

Додаје се да је претресом пронађено још и дигитална вага за прецизно мјерење, мобилни телефони, око 4.200 евра, као и други предмети који се могу довести у везу са извршењем наведеног кривичног дјела. 

- У току је криминалистичка обрада лица М.С. које ће данас након комплетирања и документовања предмета уз извјештај о почињеном кривичном дјелу бити предато у надлежност Окружног јавног тужилаштва Бањалука - стоји у саопштењу.

Према незваничним информацијама, Симић је возилом "BMW" бјежао од полоције у Куљанскиј улици. Патрола га је ипак сустигла и ухапсила након што је прошао кроз једно двориште и дошао до оближњу чиваду.

Подсјећамо, медији су раније објавили да је ухапшени син Драгана Симића, који се тренутно налази на позицији савјетника директора полиције Српске.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана