Одузето шест аутомобила у Бањалуци, Приједору и Језеру: Бахати возачи дугују више од 50.000 КМ

J.С.
Одузето шест аутомобила у Бањалуци, Приједору и Језеру: Бахати возачи дугују више од 50.000 КМ

БАЊАЛУКА - Полиција је у Приједору, Бањалуци и Мркоњић Граду током викенда одузела од несавјесних возача шест аутомобила јер су, поред осталих прекршаја, имали више од 50.000 КМ неплаћених казни.

Приједорска полиција одузела је три „голфа“ и једног „сеата“.

- Одузет је „голф“ са неприпадајућим регистарским ознакама, којим је у тренутку контроле управљао Р. М. из Приједора и за којег је утврђено да има више од  3.300,00 КМ дуга у регистру неплаћених казни - казали су у Полицијској управи Приједор.

Још један „ голф“ одузет је од С. П. из Оштре Луке који је пијан управљао возилом, а који је имао више од 7.400 марака неплаћених казни.

- Провјером возача „голфа“ Н. М. из Новог Града откривено је да је повратник у чињењу тежих прекршаја из области безбједности саобраћаја, те да има више од 11.400 КМ неплаћених казни - појаснили су у приједорској полицији додајући да је и од Н. А. из Босанске Крупе одузет „сеат“ којим је управљао због дуга вишег од 9.200 КМ.

Припадници ПС Језеро су приликом редовне контроле у недјељу зауставили „фиат“ којим је управљао Б. М. из Јајца.

- Утврђено је да Б. М. управља возилом прије стицања права на управљање и да у у Регистру новчаних казни има дуг око 14.000 КМ - рекли су у ПУ Мркоњић Град.

Бањалучкој полицији је у петак пријављено да возач „алфе ромеа“ насилнички вози, а несавјесног возача патрола је зауставила у насељу Лазарево.

- Возилом је управљао Д. Ш. из Бањалуке, иако му је изречена заштитна мјера забране управљања моторним возилом, те је утврђено да у крви има 2,18 промила алкохола - рекли су полицији додавши да је додатном провјером откривено да има евидентиран дуг у регистру новчаних казни 5.000 КМ.

Против свих несавјесних возача полиција ће надлежним судовима поднијети захтјева за покретање прекршајног поступка.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана