Одузети резани дуван и цигарете вриједни 133.000 КМ

Срна
Одузети резани дуван и цигарете вриједни 133.000 КМ

БАЊАЛУКА- На подручју Мостара и Сарајева службеници Управе за индиректно опорезивање БиХ (УИО) су у више акција одузели већу количину резаног дувана, ручно мотаних цигарета и цигарета без акцизних маркица, укупне тржишне вриједности 133.000 КМ.

На више локација које покрива регионални центар Мостар одузето је 9.005 паклица цигарета, 1.048 паклица ручно пуњених цигарета и 309,75 килограма резаног дувана.

Укупна вриједност акцизне робе која је била намијењена за продају на црном тржишту БиХ процјењује се на 110.000 КМ, саопштено је из УИО-а.

Роба није била прописно обиљежена акцизним маркицама УИО. Активности на терену спроведене су у сарадњи са службеницима Полицијске управе Мостар.

На путу Сарајево-Коњиц службеници Групе за спречавање кријумчарења и прекршаја из регионалног центра УИО Сарајево, открили су и привремено одузели 4.530 паклица цигарета које нису биле обиљежене акцизним маркицама.

Акцизна роба одузета је у складу са инструкцијама и упутствима Тужилаштва БиХ и Суда БиХ, а њена тржишна вриједност процјењује се на 23.000 КМ.

ИЗ УИО су поручили да ће против лица код којег је пронађена и одузета акцизна роба поднијети извјештај Тужилаштву БиХ због постојања основа сумње да је почињено кривично дјело недозвољен промет акцизних производа.

УИО је позвала грађане да на отворену линију 080 02 06 07 пријаве сваки облик утаје царине или ПДВ-а или нелегалну продају дуванских производа, те напоменула да су сви позиви бесплатни и потпуно анонимни.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана